Atentat criminal în Ucraina. Două explozii au zguduit oraşul Makeevka
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Makeevka
Makeevka

Două puternice explozii au zguduit joi, între 04:37 şi 05:00 (ora României), centrul oraşului Makeevka din estul carbonifer al Ucrainei. Autorităţile ucrainene iau în calcul mai multe piste, inclusiv varianta unui posibil atac terorist, deşi varianta criminală pare la prima vedere cea mai plauzibilă, comentează Interfax-Ukraina.

La locul celor două deflagraţii, comise la o distanţă de 600 de metri una de alta - prima în faţa unui centru comercial, cea de-a doua la intrarea în clădirea întreprinderii de stat Makeevugol, o echipă mixtă a poliţiei şi Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă de la Kiev se ocupă de cercetări, comentează Interfax-Ukraina, conform Agerpres.

Ministrul ucrainean adjunct de interne Vasili Farînik a declarat presei că în apropiere de locul deflagraţiilor a fost găsit un plic cu un bileţel în care autorul sau autorii actului criminal pretind o sumă mare de bani până joi la ora 17:00, ameninţând că, în caz contrar, vor comite alte cinci deflagraţii, inclusiv în sediul Consiliului municipal.

Potrivit acestuia, sumele sunt pretinse unor persoane cunoscute în oraş, dar nu se ştie dacă acestea fac parte din lumea interlopă.

În prezent, la locul deflagraţiilor a fost trimisă o echipă de genişti şi specialişti în explozibili pentru a preveni posibile alte deflagraţii, a adăugat ministrul adjunct de interne.

„Ne-am săturat până în gât de actualul regim. Cerem 4 milioane de euro. Dispozitive explozive au fost amplasate în interiorul a două clădiri oficiale“, scrie în biletul cu revendicări, potrivit Interfax-Ukraina.

Nicio persoană nu a murit şi nu a fost rănită în cele două explozii, dintre care una a avariat faţa clădirii Makeevugol, iar cea de-a doua se pare că a fisurat o conductă de gaze.

Plicul cu bileţelul conţinând revendicările autorilor a fost descoperit, potrivit poliţiei ucrainene, lângă sediul Consiliului municipal, situat la 50 de metri de sediul companiei de extracţie a cărbunelui Makeevugol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel