Atentat Barcelona. Mihai Tudose, acțiune la Ambasada Spaniei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Premierul Mihai Tudose a semnat, luni, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei din Bucureşti în memoria victimelor atentatelor de săptămâna trecută din nord-estul Spaniei. 

Prim-ministrul a precizat că a transmis un mesaj de solidaritate şi compasiune cu poporul spaniol. 

Mihai Tudose a precizat că, în prezent, dintre cei trei români răniţi în urma atentatului de la Barcelona, unul, în vârstă de 33 de ani, se mai află internat într-un spital din Spania, cu multiple răni, dar starea acestuia e stabilă. 

"Din câte am fost informat este un singur român de 33 de ani, cu un diagnostic de traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupte, un plămân perforat, stare stabilă, prognosticul, ştiţi, ca la medici, nu se pronunţă", a declarat premierul. 

Întrebat dacă se pune problema ca acesta să fie mai bine tratat în România, Tudose a spus: "Nu sunt eu medic să spun unde poate fi mai bine tratat". 

"Putem şi ne-am oferit, am vorbit şi acum cu personalul de la Ambasada spaniolă şi cu domnul ministru al Sănătăţii (Florian Bodog - n.r.) şi cu preşedintele Casei (CNAS - n.r.), dacă poate fi tratat în România şi familia doreşte acest lucru, în regulă. Peste chestia asta se suprapune posibilitatea medicală a transportului, dacă bolnavul suportă sau nu un transport cu avionul, dat fiind acea rană la plămân. Suntem dispuşi şi pregătiţi să oferim ajutorul", a precizat prim-ministrul. 

Alături de premierul Tudose la Ambasada Spaniei din Bucureşti au fost prezenţi vicepremierul Marcel Ciolacu şi consilierul de stat Felix Rache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel