”I-a servit unt pe pâine lui Putin acest atentat din Slovacia” spune Chirieac. Detaliul care schimbă ipotezele din Europa
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieaca  a vorbit despre atacul asupra premierului Slovaciei, Robert Fico, și a punctat câteva aspecte importante.

"Premierul Fico nu avea niciun sistem de securitate. Slovacia nu are SPP. Acolo, bodyguarzii săi erau poliţişti, parte a Ministerului de Interne. Nu există un serviciu specializat, gen secret service în SUA sau SPP în România - şi mai sunt state care au servicii din astea de protecție a demnitarilor, state puternice în general.

Eu nu cred că SPP îşi modifică acum procedurile, după ce s-a întâmplat în Slovacia, nu cred că francezii fac asta sau britanicii, sau nemţii, sau americanii. Acolo era evident că serviciul de securitate era total nepregătit pentru aşa ceva, s-a văzut din toate punctele de vedere. Profesioniştii cred că au analizat fiecare cadru din acele imagini. Nu cred că este vorba despre o creștere a violenţei în Europa, urmare a acestui atentat.

Este un atac absolut regretabil, absolut condamnabil lucrul acesta, dar, mă rog, sunt tot felul declaraţii, în opinia mea, strict declaraţii politice - că Slovacia se află în pragul războiului civil, că urmează un val de violenţă în toată Europa. Nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Cred că este un caz izolat. Individul acela de 71 de ani, scriitor, cred că nu face parte din nicio organizate. Este, probabil, un om cu probleme psihice, că nu poţi să fii sănătos la cap şi să împuști oameni pe stradă.

Nu acolo-i pericolul! Pericolul este în fundamentalistul religios în Europa, ţinând cont de ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, pericolul este de la Moscova, cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar nu cred că, în afară de intrarea în rezonanţă a unor indivizi mai labili psihic, se va întâmpla o gaură în cer, după ce a avut loc în Slovacia", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

Cum va juca Rusia această carte

"Robert Fico este pro-rus şi Putin va încerca să îşi legitimeze măcelul din Ucraina spunând: "Iată, Occidentul l-a eliminat pe Fico, am avut dreptate, că noi ne apărăm ţara, că, de fapt, nu am invadat noi Ucraina, ci Ucraina ne-a invadat pe noi. Asta e retorica Kremlinului. I-a servit unt pe pâine lui Putin acest atentat din Slovacia", a punctat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Dr. Buliga, SANADOR, explică situația premierului Fico: ”Un glonț, când pătrunde în organism, produce o mini-explozie”. Pasul medical următor, după intervenția de stabilizare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel