Atac terorist Germania: Polițiștii au arestat doi adolescenți care intenționau să atace
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Polițiștii germani au dejucat planul unor adolescenți care intenționau să comită un atac asupra unei clădiri guvernamentale. Cazul vine după un val de violuri și crime din Germania care au determinat-o pe Angela Merkel să aibă o declarație publică prin care cerea populației să nu condamne în bloc imigranții din țară. 

Operațiunea forțelor speciale a avut loc în orașul Mannheim, iar cei arestați sunt doi tineri de 15, respectiv 17 ani. Poliția susține că aceștia erau susținători ai grupării Stat Islamic, iar atentatul pe care îl plănuiau ar fi urmat să aibă loc în următoarele două luni.

În locuințele lor, agenții au găsit steaguri ale grupării teroriste, materiale de propagandă și diverse informații despre clădirea pe care urmau să o atace, relatează digi24.ro.

Germania a intensificat supravegherea suspecților de terorism după ce gruparea Stat Islamic a revendicat două atacuri comise în iulie.

Agențiile germane de informații estimează că pe teritoriul țării se află in jur de 40.000 de islamiști.

Popularitatea cancelarului german Angela Merkel este în scădere după politica deschisă adoptată pentru imigranți, odată cu escaladarea infracțiunilor interne comise. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel