Data publicării:

Atac la Moscova, în ultima zi a votului. Kremlinul acuză Ucraina de sabotarea alegerilor

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Moscova acuză Kievul de sabotarea alegerilor, potrivit Reuters.

Putin, aproape sigur că va câștiga și de data aceasta alegerile, a promis să pedepsească Ucraina pentru atacuri.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit forțelor sale militare și serviciilor de informații pentru noile lor "capacități pe termen lung" în discursul său video de sâmbătă seara, fără a menționa atacurile intensificate raportate de forțele națiunii sale.

Reuters nu a putut verifica independent rapoartele.

Ministerul rus al Apărării a postat pe aplicația de mesagerie Telegram duminică că 17 drone au fost distruse în regiunea sudică rusă Krasnodar, patru în regiunea Moscova și restul în alte șase regiuni.

"Droizinele au fost neutralizate, dar un incendiu a izbucnit ca urmare a căderii unuia dintre dispozitive", a declarat cartierul general operațional al regiunii Krasnodar din sudul Rusiei pe Telegram.

Incendiul de la rafinăria Slavyansk din Krasnodar a fost stins și nu au fost victime ca urmare a incendiului, deși informațiile preliminare indicau că o persoană ar fi murit din cauza unui atac de cord, a declarat administrația.

Roman Siniagovski, șeful districtului administrativ Slavyansk, a spus pe Telegram că angajații rafinăriei au fost evacuați și că nu exista niciun pericol pentru zonele populate din apropiere.

Rafinăria Slavyansk, la aproximativ 70 km (45 mile) nord de Krasnodar, procesează aproximativ 4,5 milioane de tone metrice de petrol brut pe an, producând combustibil în principal pentru export, dar vinde și benzină pe piața internă.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că nu au fost raportate victime sau pagube de pe urma dronelor doborâte în trei districte din apropierea Moscovei.

La nord de Moscova, patru drone au fost distruse în regiunea Yaroslavl, fără a se raporta pagube sau răniți, a declarat guvernatorul Mihail Evraiev, pe Telegram.

În regiunea de frontieră Belgorod, un atac cu patru drone lansate de Ucraina a deteriorat liniile de electricitate și gaze într-un sat, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele ruse au doborât și 12 rachete lansate din Ucraina către regiunea Belgorod duminică.

Pe măsură ce Rusia se confrunta cu atacuri din partea Ucrainei, armata din Kiev a declarat duminică că atacurile aeriene rusești au deteriorat întreprinderi agricole și au distrus mai multe clădiri industriale în portul Odesa din Marea Neagră în timpul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel