Atac informatic masiv în Franța. Hackerii au sustras rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Tipul de înșelăciune care face multe victime în România. Andrei Bozeanu: Să acordăm o atenție sporită acestor mesaje   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Tipul de înșelăciune care face multe victime în România. Andrei Bozeanu: Să acordăm o atenție sporită acestor mesaje / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Hackerii au reușit un atac informatic masiv care a dus la sustragerea informațiilor legate de coronavirus.

Rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus au fost furate în urma unui atac informatic care a vizat serviciul de sănătate publică din zona Parisului. Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP, unul din cele mai mari din lume, a depus o plângere penală în care a fost reclamat furtul.

Atacul a vizat date de laborator care au fost transferate către companii de asigurări şi autorităţile sanitare pentru urmărirea contactelor. Datele sustrase aparţin unor persoane care s-au testat de coronavirus în cursul verii şi cuprind nume, numere de asigurări de sănătate şi rezultatul testelor.

Ancheta preliminară a descoperit o vulnerabilitate în sistemul de stocare a datelor. Cercetările privind originea şi împrejurările atacului informatic continuă, scrie Agerpres.

Sistemul naţional de schimb de date privind testele de coronavirus nu a fost afectat, au indicat oficiali citaţi de dpa. Serviciul de sănătate publică a prezentat scuze celor afectaţi de acţiunea hackerilor, precizând că victimele vor fi informate, transmite Jurnal.

Germania. Parchetul general a deschis o anchetă pentru spionaj cibernetic asupra unor deputați germani

Parchetul federal german a anunţat joi că a declanşat o anchetă pentru presupus spionaj cibernetic împotriva unor deputaţi din Bundestag, cu câteva săptămâni înainte de alegerile legislative din Germania, atacuri în spatele cărora Berlinul suspectează că s-ar afla serviciile de informaţii ruse, transmite AFP, citat de Agerpres. 

"Pot să confirm că am deschis o anchetă asupra unei suspiciuni de activitate a unor servicii de informaţii străine", a declarat pentru agenţia de presă franceză un purtător de cuvânt al Parchetului, întrebat cu privire la acuzaţiile aduse la începutul săptămânii de guvernul german împotriva serviciilor de informaţii ruse privind atacuri de tip "phishing" împotriva unor parlamentari germani.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe german a criticat atunci vehement tentativele ruse de a influenţa alegerile legislative din 26 septembrie, în urma cărora cancelarul federal german Angela Merkel se va retrage de la putere după aproape 16 ani (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel