Data actualizării:
Data publicării:

Atac de proporții la portofelele virtuale. Bogdan Chirieac n-are nicio spaimă: ”Nici pomeneală! Vi-l recomand!”. Replici tari cu Victor Ciutacu

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video România TV
captură video România TV
Un moment de-a dreptul revelator a avut loc în seara de 7 martie la România TV: mulți dintre telespectatorii din România au aflat ce telefon are analistul politic Bogdan Chirieac și de ce nu se teme acesta de hackeri și atacuri la conturi și portofele virtuale, tot mai frecvente în ultima perioadă.

40 de descinderi de amploare au avut loc în București și-n mai multe județe după ce s-a descoperit o grupare infracțională care s-a ocupat timp de mai mulți ani cu accesarea ilegală a sistemelor informatice. La percheziții, polițiștii și procurorii au găsit o adevărată avere, prejudiciul fiind de ordinul milioanelor de euro.

Din datele anchetatorilor, suspecții sunt cetățeni atât români cât și străini care și-au început activitatea infracțională în anul 2019. Au pus bazele unei rețele în București, rețea care se ocupa cu accesarea ilegală a sistemelor informatice și, de asemenea, cu mai multe infracțiuni frauduloase. Concret, aceștia ar fi sustras criptomonedele din portofelele electronice ale mai multor persoane și, ulterior, ar fi transferat acele criptomonede în mai multe portofele electronice pentru a-și pierde urma până când le converteau în bani. Pentru fiecare tranzacție cereau și comisioane.

Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii "Punctul culminant" de la România TV a ținut să-l roage pe Bogdan Chirieac, invitat în platou, să-și arate întâi telefonul la cameră, înainte de a veni cu primele comentarii pe subiect.

"Cu excepția domnului Chirieac care "a câștigat telefonul la pufuleți" toți suntem în pericol. Uitați! Domnul Chirieac nu are problema asta! Ia focalizați, mă, pe telefonul domnului Chirieac! Ia uite, frate! Singurul care are un telefon și mai simplu decât al dvs. este Serghei Mizil, dar la el se explică multe..." a glumit Ciutacu.

Bogdan Chirieac: Vi-l recomand!

Victor Ciutacu: N-are internet, nu?

Bogdan Chirieac: Nu.

Victor Ciutacu: Deci n-ai portofele pe el!

Bogdan Chirieac: Nu.

Victor Ciutacu: N-ai nicio spaimă că te ard la bitcoin!

Bogdan Chirieac: Nici pomeneală!

Victor Ciutacu: Păi ori ne digitalizăm, ori rămânem ca tine în epoca de piatră!

Bogdan Chirieac: E o soluție și asta cu epoca de piatră. Eu, de pildă, bitcoin-ul nu l-am înțeles! Ce să fac? Probabil generația mea nu l-a înțeles. Nu știu de ce costă 66.000 de euro! Deci pot să înțeleg fenomenul că sunt mult prea mulți bani pe piață și-atunci trebuie să bagi bani în ceva și există unii dispuși să fure oricât. Portofelul de bitcoin poate fi spart, fie vorba-ntre noi. Orice e electronic poate fi spart" a spus Bogdan Chirieac.

Victor Ciutacu a întrebat: Domnule Chirieac, nu ne-am mândrit noi întotdeauna cu IT-iștii noștri? Și când avem unii talentați îi persecutăm. Trimitem mascații peste ei.

Bogdan Chirieac: Tu produci 5000-7000 de IT-iști pe an, India produce 300.000. Hai ca să păstrăm proporțiile! Și acum, de când le-ai tăiat și facilitățile, bruma de facilități...

Victor Ciutacu: Se apucă oamenii de rele!

Bogdan Chrieac: Se apucă de ce vor ei. Se angajează la stat.

Emisiunea a fost LIVE și AICI

Pe de altă parte, în urmă cu o zi, analistul politic a încercat Boc-mobilul! Vezi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel