Data publicării:

Atac armat mortal pe aeroportul din Chișinău. Bogdan Chirieac, prima reacție

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că atacul armat de pe Aeroportul Chişinău e doar un act terorist izolat care nu ar avea implicaţii politice şi nici legătură cu grupul Wagner. 

Mai multe împuşcături au fost auzite vineri, în jurul orei 17.00, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Potrivit publicaţiei Ziarul de Gardă, un bărbat care a sosit cu un zbor din Turcia a deschis focul şi s-a baricadat ulterior într-o încăpere a aeroportului. Iniţial, cel puţin un poliţist de frontieră a fost rănit, iar aeroportul a fost evacuat şi unitatea specială a poliţiei a intervenit. Este vorba despre un cetăţean străin căruia i-ar fi fost refuzată intrarea în ţară. Ministerul moldovean de Interne a confirmat că cel puţin două persoane au fost ucise, iar atacatorul a fost capturat şi este rănit.

Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu câteva observaţii, în direct la România TV:

"Este un eveniment terorist, îngrijorător pe orice aeroport al lumii, nu doar în Chişinău. E şi situaţia foarte tensionată acolo, chiar în preajma războiului. Republica Moldova e supusă războiului hibrid de către Moscova. Cine ştie ce s-a întâmplat? Oricum, securitatea e foarte slabă pe Aeroportul din Chişinău. Faptul că un poliţist s-a lăsat dezarmat, având armă de foc şi muniţie asupra lui, nu e deloc în regulă.

Nu este nicio implicaţie politică, n-are cum să fie! Şi dacă e o chestiune că nu te lasă să intri într-o ţară nu-nseamnă că poţi dezarma un poliţist şi să-ncepi să ucizi oameni în stânga şi-n dreapta. Asta n-are de-a face cu nimic decât cu terorismul! Sau în primul rând cu terorismul! Nu mă aştept la nicio reacţie, în acest sens, de la Moscova, la fel cum nu mă aştept ca doamna Maia Sandu să aibă de suferit în vreun fel."

Atacatorul a fost deja încătuşat de trupele speciale care au intervenit pe loc. "Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate iar oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport", a comunicat Ministerul de Interne al Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel