Data actualizării:
Data publicării:

Atac armat în SUA. Cel puțin 6 persoane au murit, iar alte 9 au fost rănite

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Cel puţin şase persoane au murit şi alte nouă au fost rănite într-un atac armat în SUA, duminică.

Cel puţin şase persoane au murit şi alte nouă au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică în oraşul Sacramento din statul american California, a anunţat departamentul local de poliţie pe Twitter, potrivit Reuters şi AFP.

"Poliţiştii au identificat cel puţin 15 victime într-un atac, dintre care şase au murit", a precizat poliţia din Sacramento.

Haos pe străzile capitalei statului California

 

USA Today transmite că poliția americană raportase inițial că mai multe victime au rezultat dintr-un atac ce a provocat haos pe o stradă din centrul orașului Sacramento, aflat la o oră de mers de San Francisco.

„Starea victimelor este necunoscută la acest moment. Vă rog să evitați zona în care există o prezență importantă a poliției, iar scena crimei rămâne activă”, se arată într-un mesaj al forțelor de ordine. Într-un videoclip postat pe Twitter pot fi văzute persoane alergând pe stradă, pe un fundal de focuri de armă. Mai multe ambulanțe și alte echipaje de urgență s-au prezentat la fața locului.

Tragedia vine la doar o lună după un alt atac armat care a avut loc într-o biserică din Sacramento. Un bărbat a deschis focul în această locație, ucigându-și cei trei copii și luându-și propria viață, spun autoritățile. O a cincea persoană care a pierit nu avea legătură cu familia.

Povestea se repetă

 

Atacurile armate care fac numeroase victime rămân un flagel recurent în SUA, în special în şcoli, supermarketuri sau locuri de muncă.

Dreptul de a deţine arme este garantat de Constituţie, iar tentativele de a reglementa vânzarea lor sunt deseori blocate în Congresul american, unde puternica asociaţie de lobby pentru arme NRA exercită o influenţă puternică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel