Data publicării:
Astronomii au găsit cea mai apropiată gaură neagră de Pământ
Astronomii cred că au descoperit o mică gaură neagră care, având în vedere distanțele astronomice, se află extrem de aproape de planeta noastră.
La aproximativ 1.500 de ani lumină de Pământ, într-o constelație a Căii Lactee cunoscută sub numele de Monoceros, se află probabil cea mai apropiată gaură neagră de planeta noastră, iar oamenii de știință au avut încă norocul să o găsească. Echipa de la Universitatea de Stat din Ohio a numit-o Unicorn.
"Când am analizat datele, această gaură neagră - Unicornul - tocmai a apărut", spune astronomul Tharindu Jayasinghe.
Cum a fost descoperită gaura neagră?
În timp ce analizau date de la diferite sisteme de telescoape și sateliți, astronomii au văzut un gigant roșu din constelația Monoceros, care se afla în ultimele sale etape ale vieții. Viteza stelei și modul în care a fost trasă de gravitație au sugerat că există o mică gaură neagră care orbitează în jurul ei. Mărimea acestui însoțitor întunecat și tăcut a fost calculată la aproximativ 3 mase solare.
„Așa cum gravitația Lunii distorsionează oceanele Pământului, provocând ca nivelul mării să crească și să producă maree mari, la fel și gaura neagră distorsionează steaua, cu o axă mai lungă decât cealaltă”. a explicat astronomul Todd Thompson, care a contribuit la găsirea altor mici găuri negre în trecut, potrivit ScienceAlert.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News