AstraZeneca, întârziere livrare vaccin. Klaus Iohannis: Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 22 apr, 13:15
Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă România 

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, dacă România se va alătura grupului de ţări care va da în judecată compania AstraZeneca pentru întârzierea livrării vaccinului anti Covid-19 în Uniunea Europeană.

"Despre AstraZeneca, contractele au fost făcute de către Comisie (n.r. - Comisia Europeană) şi în consecinţă, vom vedea cum se poate structura cel mai bine acest demers. Este evident dezamăgitor că s-a făcut o contractare care nu s-a respectat de către furnizor. Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea, pur şi simplu", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

***

Comisia Europeană se pregăteşte să deschidă un proces împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, a relatat miercuri seară publicaţia Politico, citând cinci diplomaţi din UE, rămaşi sub protecţia anonimatului, potrivit Reuters.

La o întâlnire de miercuri a ambasadorilor, majoritatea ţărilor din UE au spus că vor sprijini darea în judecată a companiei în urma plângerilor că nu a livrat dozele de vaccin promise blocului comunitar. Scopul acestei proceduri judiciare este de a obliga AstraZeneca să livreze dozele stabilite prin contractul său cu UE, a mai scris Politico, citând un diplomat, citează Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro