Asteroid PERICULOS, mai mare decât cea mai înaltă clădire din lume, monitorizat de la Observatorul Astronomic din Galați
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 25 ian 2022, 17:12
WhatsApp
Asteroid PERICULOS, mai mare  decât cea mai înaltă clădire din lume, monitorizat de la Observatorul Astronomic din Galați / Foto: Pixabay
Asteroid PERICULOS, mai mare decât cea mai înaltă clădire din lume, monitorizat de la Observatorul Astronomic din Galați / Foto: Pixabay
Un asteroid periculos pentru Pământ a fost monitorizat de la Observatorul Astronomic din Galați.

Un asteroid din categoria celor considerați potențial periculoși pentru Pământ a fost urmărit de cercetătorii de la Observatorul Astronomic din Galați, transmite Mediafax. Monitorizarea a avut loc cu ajutorul informațiilor furnizate de Biroul de Apărare Planetară.

Despre ce asteroid este vorba


Asteroidul (7482) 1994 PC1 a fost monitorizat cu ajutorul echipamentelor de la Observatorul Astronomic din Galați. Este vorba despre un asteroid periculos, iar datele au fost comunicate instituțiilor internaționale.

„În perioada 19 – 21 ianuarie 2022, la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, s-au efectuat mai multe de observații astrometrice și fotometrice de seară, în care s-au realizat măsurători de poziție ale asteroidului (7482) 1994 PC1, care face parte din categoria asteroizilor potențial periculoși. Măsurătorile vor contribui la determinarea precisă a orbitei asteroidului și au fost raportate la Minor Planet Center (MPC)”, au anunțat reprezentanții observatorului astronomic din Galați.

Anterior, Biroul de Apărare Planetară (Planetary Defence Office/Near-Earth Object Coordination Centre), a trimis instituției gălățene un buletin informativ legat de asteroidul care a trecut prin apropierea Pământului.

Asteroidul a fost descoperit în data de 9 august 1994, are dimensiunea de aproximativ 1.052 metri și o perioada de rotație de circa 2,6 ore. Asteroidul este mai mare decât Burj Khalifa din Dubai, care, la 830 de metri înălţime, este cea mai înaltă clădire din lume.

NASA, despre asteroidul periculos: Este foarte bine cunoscut

Robert McNaught a descoperit asteroidul (7482) 1994 PC1 la Siding Spring Observatory din Australia pe 9 august 1994.

"#asteroid 1994 PC1 (~1 km lăţime), care va trece pe lângă Pământ, este foarte bine cunoscut şi a fost studiat timp de decenii de experţii noştri de la #PlanetaryDefense. Staţi liniştiţi, 1994 PC1 va trece în siguranţă pe lângă planeta noastră la 1,2 milioane de mile (1,93 milioane de kilometri) distanţă, marţi, 18 ianuarie", a fost mesajul postat pe Twitter de NASA Asteroid Watch, pe 17 ianuarie.

Biroul de Coordonare a Apărării Planetare (Planetary Defence Coordination Office) din cadrul NASA, înfiinţat în 2016, monitorizează spaţiul pentru a găsi, urmări şi monitoriza obiecte aflate în apropierea Pământului. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?