Au demarat programele ”Vaccinare la poarta ta” şi ”Şezătoare pentru vaccinare”, la Ciugud- FOTO/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Cetățenii din comuna Ciugud, județul Alba, care au ales să se vaccineze și au solicitat acest lucru, vor fi vaccinați de astăzi prin două programe pilot. 

UPDATE: Prima formă, intitulată ”Vaccinare la poarta ta” înseamnă deplasarea unor echipe mobile de vaccinare, la poarta cetățenilor care s-au programat anterior pentru vaccinare.

Jurnaliștii alba24.ro au publicat imagini videeo din cadrul campaniei ”Vaccinare la poarta ta”. Video AICI

„Șezătoare pentru vaccinare” este cea de-a doua formă de vaccinare testată pilot în comuna Ciugud și include organizarea unor puncte temporare de vaccinare în curtea unor localnici.

VEZI imaginea de la „Șezătoare pentru vaccinare” în galeria foto

Comuna Ciugud lansează, vineri, 14 mai 2021, o amplă campanie de vaccinare a populaţiei prin care testează, în premieră naţională, două acţiuni inedite pentru stimularea vaccinării în mediul rural: „Vaccinare la poarta ta” şi „Şezătoare pentru vaccinare”.

Derulate în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Alba, acţiunile au ca scop aducerea vaccinării cât mai aproape de cetăţeni, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la centrele fixe de vaccinare din municipiul Alba Iulia, se arată într-un comunicat de presă. 

Cum se desfășoară cele două programe

„Vaccinare la poarta ta” va însemna organizarea unor echipe mobile de vaccinare, care se vor deplasa la poarta cetăţenilor care s-au programat anterior pentru vaccinare. Astfel, orice persoană, cu vârsta peste 18 ani, s-a putut programa on-line, telefonic sau prin sms, în perioada 4 – 12 mai 2021, pentru a primi prima doză de vaccin BioNTech/ Pfizer.

„Şezătoare pentru vaccinare” este cea de-a doua formă de vaccinare testată pilot în comuna Ciugud şi presupune organizarea unor puncte temporare de vaccinare în curtea unor localnici. Aici, în condiţii de distanţare şi cu respectarea normelor impuse de pandemie, se vor aduna mai mulţi vecini de pe o stradă şi vor fi vaccinaţi de echipele mobile, astfel încât să se reducă timpul necesar vaccinării şi monitorizării persoanelor vaccinate.

Proiecte pilot ce s-ar putea extinde la nivel național

Ambele acţiuni pilot vor fi testate la Ciugud, iar dacă eficienţa lor va fi dovedită vor fi recomandate pentru a fi organizate şi în alte comunităţi rurale.

„Cu toţii ne dorim ca viaţa socială să revină la normalitate, iar pentru acest lucru este nevoie să ne implicăm cu toţii. Cred că este o responsabilitate şi pentru administraţia locală să susţină campania naţională de vaccinare şi să ofere cetăţenilor posibilitatea de a opta dacă vor să se vaccineze. Ne bucură faptul că la Ciugud avem foarte mulţi cetăţeni care vor să se vaccineze şi s-au înscris în campania organizată de noi. Vom face vaccinare din poartă în poartă sau în cadrul unor „şezători”, aşa cum le-am numit noi, unde mai mulţi vecini se strâng într-o gospodărie şi sunt vaccinaţi. Aşa cum am mai spus, vaccinarea este un act voluntar, însă cetăţenii au dreptul să li se ofere cât mai multe posibilităţi pentru a putea beneficia de vaccinul care îi poate proteja pe ei şi pe cei dragi”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Campanie în două etape 

Comuna Ciugud a lansat, marţi, 4 mai 2021, campania „Vaccinare la poarta ta!”, iniţiativă ce are ca scop stimularea vaccinării în zona rurală şi sprijinirea persoanelor care doresc să se vaccineze. Ulterior, în perioada 14 – 16 mai 2021, echipe medicale mobile vor veni în fiecare sat al comunei pentru acţiunea de vaccinare. Mici centre mobile de vaccinare vor fi organizate în puncte cât mai apropiate de locuinţele doritorilor, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să se deplaseze.

În paralel, Ciugudul continuă şi campania de informare „#VACCIN cu informaţii oficiale” prin care oferă informaţii utile despre vaccinarea naţională împotriva COVID – 19. Pe site-ul administraţiei locale sunt oferite prospectele oficiale ale vaccinurilor, detalii privind programarea naţională, răspunsuri la întrebări, raportări, dar şi alte informaţii provenite din surse oficiale, respectiv instituţiile care gestionează domeniul sănătăţii şi vaccinarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel