Aspirina ar putea ajuta la tratarea unui cancer mamar extrem de agresiv
Aspirina ar putea ajuta la lupta împotriva cancerului mamar triplu negativ.
Aspirina ar putea ajuta lupta împotriva cancerului la sân fiindcă ar face tumorile greu de tratat mai receptive la medicamentele anti-cancer, potrivit medicilor. Conform BBC, o echipă a unui spital din Manchester, Marea Britanie, începe testările cinice asupra pacientelor cu cancer mamar triplu negativ.
Medicii cred că proprietățile antiinflamatorii ale aspirinei sunt cele care ajută în lupta împotriva cancerului, nu efectul analgezic al medicamentului. Rezultatele din studiile pe animale au arătat deja rezultate încurajatoare.
Se crede că aspirina ar putea preveni alte cancere, însă mai este nevoie de cercetări
Există unele dovezi cum că aspirina ar putea preveni alte cancere și că ar putea limita riscul de răspândire. Însă este mult prea devreme pentru ca doctorii să recomande ca oamenii să ia aspirină în această situație, fiind nevoie de mai multe cercetări.
Doar în Marea Britanie, 8.000 de femei sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer mamar triplu negativ. Acest tip de cancer este mai puțin comun și mult mai agresiv și apare în mod disproporționat la femeile mai vârstnice sau de culoare. Aceste tumori nu au receptorii pe care le au alte cancere la sân, astfel că tratamentele precum herceptin nu funcționează.
În timpul testărilor clinice finanțate de fundația de caritate Breast Cancer Now, unele paciente vor primi atât medicamentul avelumab, cât și aspirină, înainte să fie operate și să facă chimioterapie. Dacă vor fi de succes, vor exista alte testări clinice pentru aspirină și avelumab pentru cancerul mamar triplu negativ secundar, o boală incurabilă. În acest caz, celulele canceroase care au apărut în țesutul mamar se răspândesc în alte părți ale corpului.
Ce spune o pacientă cu acest tip de boală
„Nu există un cancer ușor, dar cel triplu negativ este în mod special de speriat, fiindcă nu sunt multe opțiuni pentru tratare și există un plan medicamentos lung și debilitant”, a transmis Beth Bramall, în vârstă de 44 de ani, diagnosticată cu acest tip de cancer în 2019. „M-a pus la pământ, fiindcă sunt efecte secundare cum ar fi pierderea părului, stări de rău, dureri de articulații și dureri musculare, diaree, constipație, senzații extreme în extremități, migrene, bufeuri și oboseală ca niciodată”.
„Sunt binecuvântată că am avut un răspuns patologic complet la tratament. Dar au fost cele mai grele 18 luni pentru mine și familia mea. Și mai am doi ani de tratament și examinări în față”, a adăugat ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News