Data actualizării:
Data publicării:

Aspen Healthcare Summit 2023. Ministrul Rafila, precizări despre introducerea inteligenței artificiale în sistemul medical: Următorii șapte ani sunt cruciali

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a susținut un discurs în cadrul forumului Aspen Healthcare Summit 2023.

„Următorii șapte ani sunt cruciali pentru a schimba sistemul de sănătate românesc, în ceea ce privește investițiile în spitale, noi clinici ambulatorii și, totodată, pentru doctorii de familie. În opinia mea, cea mai importantă investiție este în resursa umană, prin politici în sistemul medical. Avem multiple exemple, în întreaga lume, unde se fac investiții, dar fără politici corecte, care să asigure prezența doctorilor profesioniști, aceste investiții n-au viitor.

Cred că politicile publice, în ceea ce privește administrarea sectorului de sănătate și schimbarea mentalității, în ceea ce privește modul în care trebuie să răspundem provocărilor care schimbă fața sistemului - acum mă refer la inteligența artificială, telemedicină, la introducerea digitalizării în toate câmpurile de practică medicală - toate acestea ar trebui să fie sub umbrela și conducerea Ministerului Sănătății, Casei de Asigurări de Sănătate, care trebuie să lucreze împreună pentru a reuși să pună în practică aceste schimbări.

Forumul nostru este unul dintre cele mai relaxate, profesionale și cu întâlniri vizionare. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați invitat aici. Cred că, în ultimii 6 sau 7 ani, calitatea și impactul acestor întâlniri s-au îmbunătățit vizibil”, a declarat ministrul Sănătății.

Institutul Aspen România organizează în data de 20 OCTOMBRIE 2023 a 12-a ediție a evenimentului Aspen Healthcare Summit 2023. Evenimentul este transmis live pe DC News și DC Medical.

Ediția din acest an va continua să se concentreze pe prevenție și inovație ca principale priorități ale sistemului de sănătate. Atât prevenția, cât și inovația aduc beneficii considerabile în ceea ce privește speranța de viață și calitatea vieții, precum și o scădere semnificativă a costurilor de sănătate. Evenimentul va analiza implementarea măsurilor de prevenție și inovație în sistemul de sănătate din România privind și cele mai bune practici din străinătate.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel