Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism exclude persoanele transgender de la evenimentele sportive feminine
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism a decis să excludă femeile transgender de la evenimente.

World Athletics a decis să excludă femeile transgender, care au fost bărbați în trecut, din evenimentele feminine, conform Sky News.

Președintele organismului, Lord Coe, a declarat că au fost luate „acțiuni decisive” pentru „a proteja categoria feminină din sportul nostru”.

Lord Coe a declarat într-o conferință de presă din Monaco:

„Consiliul a fost de acord să excludă atleții transgender de la bărbați la femei, care au trecut prin pubertate masculină, din competițiile de clasament mondial feminin începând cu 31 martie”, a precizat președintele Coe.

În ianuarie, World Athletics a precizat că se consultă cu federațiile membre cu privire la o propunere de modificare a regulilor privind participarea femeilor transgender la competițiile feminine.

„Problema este spinoasă, deoarece sporturile încearcă să atingă un echilibru între incluziune și să se asigure că nu există niciun avantaj nedrept”, a mai spus el.

Vorbind cu Mark Austin de la Sky News, Lord Coe a spus că decizia a fost luată în „cel mai bun interes al sportului nostru”.

„A fost o decizie bazată pe un principiu foarte important și fundamental, acela de a proteja categoria feminină”, a spus Coe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel