ASE Bucureşti, cea mai bună universitate din România al treilea an la rând. Prima universitate românească în top 600 mondial
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook ASE
Facebook ASE
Academia de Studii Economice din București își reconfirmă, pentru al treilea an consecutiv, locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2022, și este prima universitate din țară care intră în top 600 în lume într-un ranking universitar de notorietate.

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din România, este cotată pentru a treia oară consecutiv drept cea mai bună universitate din România, conform ediției 2022 a prestigiosului clasament Times Higher Education World University Rankings, apărută în data de 2 septembrie a.c. Academia de Studii Economice din București este prima și, deocamdată, singura universitate din România cotată în primele 600 din lume.

ASE își continuă, astfel, parcursul ascendent în rankingul academic Times Higher Education World University Rankings 2022 (THE WUR), performanță care onorează comunitatea sa academică, cu atât mai mult având în vedere contextul epidemic în care s-a desfășurat activitatea în anul 2020-2021.

Realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) începând cu 2004, prestigiosul ranking se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul urmăririi a 13 indicatori de performanță, grupați în patru domenii: activitatea de predare, activitatea de cercetare, transferul de cunoștințe către mediul socioeconomic și perspectiva internațională.

Times Higher Education World University Rankings 2022 reunește 1662 de universități din 99 de țări, clasamentul fiind deschis de prestigioasele University of Oxford, California Institute of Technology, Harvard University, Stanford University și University of Cambridge. Dată publicității la 2 septembrie a.c., ediția 2022 poate fi consultată la https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2022/world-ranking

ADMITERE LA ASE 

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, scoate la concurs peste 1200 de locuri la programele universitare de licenţă pentru concursul de admitere septembrie 2021.

Procesul de admitere la ASE se va desfășura ONLINE pe platforma instituțională admitere.ase.ro.

Înscrierile încep miercuri, 1 septembrie și se încheie marți, 7 septembrie, la ora 16:00. Candidații vor încărca documentele de concurs pe platforma admitere.ase.ro. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență, este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor (excepții, candidați scutiţi de plata taxei de înscriere). Taxa de înscriere se poate plăti online, prin intermediul aplicației, în cadrul procesului de înscriere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel