Asasinatul de la Arad. Bode: Mi-aş dori să vă pot anunţa că i-am identificat şi îi aducem în faţa instanţei pe autori
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Lucian Bode / Foto gov.ro
Lucian Bode / Foto gov.ro
Ministrul de Interne Lucian Bode a făcut câteva precizări, miercuri, vizavi de ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că ancheta în cazul asasinatului de la Arad continuă. 'Mi-aş dori să pot să spun ce se întâmplă acolo şi să vă pot anunţa la un moment dat că i-am identificat şi îi aducem în faţa instanţei pe autori', a spus Lucian Bode.

Ministrul Lucian Bode a reafirmat că 'România este o țară sigură', cu toate că, la două săptămâni de la incident, nu s-a făcut nicio reținere. 

'România este o ţară sigură. Am argumentat şi atunci şi repet: vorbim despre un incident, de o tragedie, care s-a petrecut în ultimii 30 de ani care a avut acastă finalitate. Au mai fost astfel de încercări, de tentative de omor, cu acest mod de operare care, din fericire, nu au fost duse la capăt. Când vorbim despre un incident care nu are legătură cu un lanţ de  evenimente similare, care nu  ne duce la o ipoteză că ar urma, Doamne fereşte, şi altele, eu afirm cu toată responsabilitatea că România este o ţară sigură', a declarat ministrul Bode.

'Procurorul de caz nu poate da elemente din anchetă'

El a precizat că divulgarea de informații reprezintă infracțiune, motiv pentru care procurorul de caz nu poate oferi prea multe date.

'De ce procurorul de caz nu poate da elemente din anchetă, eu înţeleg perfect şi are în acest moment libertatea să decidă când va da elemente din această anchetă, pentru că nu spune că nu vrea să  spună, ci pentru că orice ar spune, în opinia mea, ar divulga anumite ipoteze anumite piste de lucru ceea ce ar  fi infracţiune', a adăugat Bode.

Cazul beneficiază de atenția necesară, dă de înțeles Bode: 'Noi ne-am întâlnit pe acest caz, în medie, de două-trei ori pe săptămână. Nu doar cu inspectorul general şi cu alţi şefi de structuri din cadrul MAI'. 

Amintim că mașina lui Ioan Crișan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, în dimineața de 29 mai, în jurul orei 07:00. La scurt timp, autoturismul a luat foc și a ars în totalitate.

Ipoteze în cazul asasinării lui Ioan Crișan

Anchetatorii încă nu au aflat motivul exact pentru care cineva i-ar fi dorit moartea afaceristului. Totuși, există deja mai multe ipoteze. Una dintre ele este că afaceristul ar fi fost eliminat pentru o miză imobiliară uriașă. Unul dintre prietenii lui Crișan ar fi spus că, de 10 ani, anumite persoane încercau sa îi ia afacerea cu ferma și să o transforme în stațiune balneară. Motivul ar fi că aceștia își doreau ca pe terenul respectivei ferme de pește să fie ridicată o stațiune tip Băile Felix, profitând de puțul de apă geotermală aflat acolo. Valoarea acestui puț de apă este estimată la 1,5 - 3 milioane de euro. Pentru a-i prelua afacerea, cei interesați de teren l-ar fi convins pe Ioan Crișan să ia credite, aparent rentabile, pentru ca apoi să-l falimenteze. O altă pistă ar fi fost asocierea, de care Crișan s-ar fi ferit tot timpul. Niciuna dintre aceste ipoteze nu a fost încă dovedită.

Mai există și ipoteza potrivit căreia Ioan Crișan ar fi fost aruncat în aer pentru că era informator al poliției și, din această calitate, ar fi dat informații oamenilor legii care au găsit recent un transport cu 600 de baxuri de țigări de contrabandă. Pe de altă parte, la audieri, unii martori ar fi spus ca Ioan Crişan ar fi dat ţepe, în timp ce alţii s-ar încurcat în declarații, potrivit Antena 3. Soţia şi fiica lui Ioan Crişan ar fi spus că acesta nu le-a povestit niciodată că ar avea probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel