Asalt la un hotel din capitala Somaliei. Aliații al-Qaeda vor să răstoarne conducerea oficială a țării
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Luptătorii al-Shabab au asaltat hotelul Villa Rose, aproape de palatul prezidențial, cu explozibili și arme, potrivit poliției.

Atacatorii au năvălit cu explozibili și arme în hotelul Villa Rose, care este aproape de palatul prezidențial, a declarat duminică ofițerul de poliție Mohammed Abdi. Nu a fost imediat clar câți atacatori au fost, a spus el.

Ministrul de stat pentru mediu, Adam Aw Hirsi, a scris pe Twitter că este în siguranță după o „explozie teroristă care a vizat reședința mea” la hotel, unde sunt cazați mulți oficiali guvernamentali.

Atacul are loc în timp ce al-Shabaab a intensificat atacurile în Somalia, cel puțin 100 de persoane murind în două atacuri cu mașini-bombă pe 30 octombrie.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise în august, când al-Shabab a atacat un hotel din Mogadishu. Grupul armat a revendicat luna trecută un atac asupra unui hotel din orașul sudic Kismayo, care a provocat moartea a nouă persoane.

Al-Shabab, un grup armat aliat al-Qaeda care luptă în Somalia de mai bine de un deceniu, încearcă să răstoarne guvernul central al țării și să-și stabilească propria guvernare bazată pe o interpretare strictă a legii islamice.

Luptătorii săi au fost alungați din Mogadishu în 2011 de forțele de menținere a păcii ale Uniunii Africane. Aceștia încă mai controlează zone din zona rurală a Somaliei și a intensificat atacurile de când președintele Hassan Sheikh Mohamud a preluat mandatul în mai și a promis un „război total” împotriva grupului, conform Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel