Așa va arăta Hanul Gabroveni din Centrul Istoric al Capitalei, după o investiție de 5 milioane de euro - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Hanul Gabroveni din centrul istoric al Capitalei va fi restaurat și extins. Odată cu finalizarea lucrărilor, aici va funcționa Centrul Cultural European. Costul investiției este de aproximativ 5 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane reprezintă finanțarea europeană nerambursabilă.

[caption id="attachment_51770" align="alignleft" width="300" caption="Foto: b365.realitatea.net"][/caption]

Proiectul de restaurare și extindere a Hanului Gabroveni va fi realizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în parteneriat cu Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti (ArCuB), informează b365.realitatea.net. După finalizarea lucrărilor, Hanul Gabroveni va funcționa ca centru cultural multifuncțional în care se vor dezvolta activități diverse, legate de arta reprezentării scenice, informare culturală și turistică sau de loisir. “Pentru cele două construcții – monumentul istoric – Hanul Gabroveni – și extinderea acestuia – corpul nou – sunt propuse în proiect, executarea unor lucrări de consolidare, restaurare și de remodelare funcțională pentru realizarea Centrului Cultural European, care permite integrarea monumentului istoric în circuitul socio-cultural-turistic al Capitalei”, se arată în caietul de sarcini al proiectului. Construirea noului corp va dura 30 de luni, iar renovarea celui vechi, 10 luni. Ofertele depuse de participanții la licitație vor fi deschise la 18 aprilie 2011.

Centrul va cuprinde o sală de spectacole multifuncţională de maximum 200 de locuri, spaţiu de repetiţii pentru teatru, muzica, balet, cazare şi spaţii tehnice. Clădirea monument istoric, ce urmează a fi restaurată este formată din trei corpuri și are o suprafață desfășurată de 2.317 mp. Corpul nou, va avea regimul de înălțime subsol, parter, mezanin, etajul1 și etajul 2 retras și o suprafață desfășurată de 2.083 mp.

Investiţia proiectului este de aproape 5 milioane de euro, din care 2.550.000 euro reprezintă finanţare nerambursabilă, cofinanţarea naţională este de 450.000 de euro şi este susţinută de Ministerul Culturii, iar Primaria Municipiului Bucuresti susține financiar finalizarea lucrărilor și realizarea unei extinderi pe parcelele străzii Lipscani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel