Așa cresc glicemia, colesterolul, trigliceridele, acidul uric, tensiunea. Doctorul Doru Negru: E păcatul cel mai mare!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Dr. Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador, a vorbit despre intoxicație cronică voluntară cu mâncare la om sedentar. „Păcatul cel mare nu e că mâncăm mult, ci că nu alergăm destul”, a precizat medicul.

„Noi am fost făcuți să mâncăm puțin și prost și să alergăm mult. Și stăm în fund pe scaun și mâncăm concentrate și ne mirăm că ne crește burta, cresc glicemia, colesterolul, trigliceridele, acidul uric, tensiunea. Numai mintea nu mai crește! Boala noastră se cheamă intoxicație cronică voluntară cu mâncare la om sedentar. Păcatul cel mare nu e că mâncăm mult, ci că nu alergăm destul!”, a transmis Doru Negru.

„Numai sportivii de performanță fac efort normal. Și toată lumea spune nu pot să alerg 40 de km. Și eu sunt de acord cu dumneavoastră. Și, dacă nu alergăm, de ce mâncăm?! Cine ne obligă?!”, a mai zis medicul. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, ȘtiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, și DCNewsTV.

„Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel