Data actualizării:
Data publicării:

Așa arată o casă din Italia de 49.000 de euro. Are și o parte nerestaurată, cu 5 camere

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
Vrei să te muți departe de agitație? Poate în... Italia? 

O casă a fost scoasă la vânzare în Italia, în L`Aquila, Abruzzo. Are 2 dormitoare, living, bucătărie, 2 terase și 2 balcoane și o ”parcare confortabilă pe stradă ”, precum și ”un mic petic de teren cu opțiunea de a cultiva ierburi și fructe/legume”. 

”Zona superioară de locuit a fost restaurată în 2013. Există o altă jumătate a casei cu 5 camere, ceea ce este o oportunitate fantastică pentru restaurare ulterioară. Spațiul menține întotdeauna un microclimat blând, ideal pentru a fugi de zilele toride de vară.

Casa este situată în orașul antic și se află la aproximativ 10 km de autostrada principală care merge între Roma și Pescara (A25).

Fondată în secolul al XIII-lea, Capestrano (localitate în care se află casa n.r.) oferă  istorie plină de evenimente, nenumărate podgorii, localnici fabulos de prietenoși și priveliști fantastice. Situat într-o vale a râului Tirino din regiunea muntoasă Abruzzo, acest oraș frumos este la doar 45 de minute de plaja Adriatică, la 45 de minute de pârtiile de schi, la 15 minute de parcul național Gran Sasso, la 90 de minute de Roma și la 3 minute de o zonă de înot.

Valea Tirino oferă nenumărate aventuri: călărie, scufundări printre ruinele unui castel antic, canotaj, zbor cu parapanta, cursuri de gătit, degustare de vin/brânză, diverse festivaluri de film/muzică/vin vara.

Magazine, măcelarii, piețe agricole, cafenele și restaurante sunt la 10 minute de mers pe jos de casă” arată anunțul.

Mai poți cumpăra o case la 1 euro în Italia în 2024?

Răspunsul este un da categoric. Pe măsură ce satele abandonate ale Italiei continuă în încercarea lor de repopulare, apar și noi scheme. Și după succesul caselor de vânzare de 1 euro în 2023, în 2024, mai multe municipalități italiene au decis să se alăture cunoscutului proiect de case de 1 euro, în timp ce altele vin cu propriile proiecte similare. Scopul acestei inițiative este de a promova zonele, de obicei orașe și sate mici, care se confruntă cu depopulare. Vânzarea imobilelor la un preț atât de favorabil face satul mai atractiv și încurajează oamenii să aleagă aceste zone ca locuință și reședință.

Repornirea și creșterea economiei acestor locuri este un alt obiectiv al proiectului de casă de 1 euro, deoarece consecințele depopulării sunt grave pentru cei care locuiesc acolo, precum: închiderea școlilor, a afacerilor și reducerea serviciilor de bază precum sănătatea. 

Ce trebuie să știi pentru a cumpăra o casă de 1 euro în Italia?

Pentru a putea cumpăra o casă cu 1 euro trebuie să îndepliniți anumite cerințe, care se pot schimba în funcție de municipiu, dar unele dintre ele sunt fixe. În orice caz, merită să luați în considerare următoarele:

- Străinii pot cumpăra case cu 1 euro, dar trebuie să prezinte planul de renovare sau îmbunătățire în maximum 2, 3 sau 6 luni în funcție de localitate.

- Achiziționarea unei locuințe cu 1 euro în scop locativ și pentru uz turistic-afaceri este în general permisă, dar este obligatorie comunicarea intențiilor către municipalitate, care va ține cont de diferitele nevoi la atribuirea proprietăților.

- Noul proprietar trebuie să suporte costul casei, costul renovării, toate taxele notariale și orice taxe de transfer.

Revenind la anunțul de mai sus, aflăm că inclusiv în respectiva zonă se vând case la 1 euro. Pratola Peligna este un sat din Abruzzo din provincia L'Aquila caracterizat prin prezența a numeroase clădiri istorice. Din 2021, municipalitatea a decis să se alăture proiectului „Case la un euro” pentru a reconstrui toate acele clădiri aflate în stare de paragină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel