Artefacte de 3500 de ani, descoperite lângă Luxor
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
O pictură şi un sarcofag din a XVIII-a Dinastie Egipteană au fost descoperite lângă Luxor.

O echipă condusă de arheologi francezi a descoperit în Egipt o pictură pe gresie şi un sarcofag de lemn datând din urmă cu circa 3.500 de ani, a anunţat joi ministrul egiptean pentru Antichităţi, citat de agenţia Xinhua.

Cele două obiecte, descoperite în vechiul cimitir Asasif situat în vestul provinciei Luxor, datează din a XVIII-a Dinastie Egipteană, din perioada faraonilor care au condus Egiptul între anii 1550 î.Hr. şi 1292 î.Hr, a indicat Mostafa Waziri din cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor.

Alte descoperiri

Descoperirea a fost făcută de o misiune comună formată de la Institutul francez de arheologie orientală din Cairo (IFAO) şi Universitatea din Strasbourg, condusă de egiptologul francez Frederic Colin. Coşciugul găsit este aproape intact, însă picturii îi lipseşte partea din stânga sus.

La sfârşitul lunii septembrie, o misiune arheologică egipteană a descoperit tot în Asasif două morminte străvechi în care au fost găsite două mumii. Egiptul, una dintre cele mai vechi civilizaţii ale lumii, depune eforturi considerabile pentru conservarea patrimoniului arheologic şi descoperă secretele artefactelor sale antice. În ultimii ani, ţara a asistat la numeroase descoperiri arheologice, printre acestea numărându-se morminte de faraoni, statui, sarcofage, mumii şi grădini funerare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel