Armistițiu în Nagorno-Karabah, controversă. Ce a semnalat Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Armata rusă a semnalat o încălcare o armistiţiului care a pus capăt în noiembrie luptelor dintre Azerbaidjan şi Armenia din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, relatează AFP. 

'Un caz de încălcare a armistiţiului a fost semnalat la 11 decembrie (vineri) în districtul Hadrut', a precizat Ministerul rus al Apărării, care a desfăşurat forţe de menţinere a păcii la faţa locului, conform unui comunicat publicat sâmbătă.

Declaraţiile survin în contextul în care armata armeană a raportat 'atacuri' ale Azerbaidjanului în direcţia a doua sate rămase sub controlul forţelor din Nagorno-Karabah.

Într-un comunicat, Ministerul azer al Apărării a denunţat 'provocările' armene, adăugând că au fost luate 'contramăsuri corespunzătoare'. Potrivit acestei surse, 'armistiţiul este respectat în prezent'.

Un purtător de cuvânt al forţelor ruse de menţinere a păcii, citat de agenţia de presă RIA Novosti, a confirmat sâmbătă că au existat 'schimburi de focuri de armă automată'.

El a adăugat că le-au fost transmise apeluri 'rapide' celor două părţi pentru a respecta armistiţiul. Anterior în cursul zilei de sâmbătă, forţele din Nagorno-Karabah au anunţat că trei dintre luptătorii lor au fost răniţi într-un atac al forţelor azere. Trupe azere au atacat vineri seară combatanţi armeni şi 'trei au fost răniţi în schimbul de focuri care a urmat', a transmis Ministerul Apărării din regiune conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel