Armand vrea dizolvarea Consiliului Local! PNL Sector 1: Nu știm cine îi citește codul administrativ doamnei primar, dar îi transmitem articolele
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
„Clotilde Armand își bate joc încă o dată de bucureștenii din Sectorul 1”, a transmis PNL Sector 1.

„Un nou episod din circul primarului – fiasco Armand la sectorul 1: șantaj, PR halucinant și bătaie de joc la adresa cetățenilor”, au transmis liberalii, după ce Clotilde Armand a anunțat că va depune o solicitare în instanță pentru dizolvarea Consiliului Local.

„Primarul - fiasco de la Sectorul 1 continuă circul penibil pe seama bugetului, încercând să distragă atenția de la singura certitudine legată de acest subiect, confirmată și de Curtea de Conturi: PROIECTUL DE BUGET ESTE ILEGAL. Clotilde Armand își bate joc încă o dată de bucureștenii din Sectorul 1, insistând să încalce cu bună știință legile acestei țări și să continue cu presiunile, minciunile și amenințările complet nefondate”, precizează PNL Sector 1 într-un comunicat.

În ceea ce privește postarea făcută de Clotilde Armand pe rețelele de socializare, PNL Sector 1 face următoarele precizări: 

„Nu se pot plăti bursele școlare dar și mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoțitorilor acestor persoane” - MINCIUNĂ. Pentru plata burselor a fost votată o hotărâre de Consiliu Local separată. Faptul că primarul alege să ne șantajeze cu banii copiilor, este altă discuție. Pentru celelalte plăți, bugetul funcționează în acest moment, conform legii, la cota de 1/12, deci pot fi făcute. SUNT BANI ÎN CONTUL PRIMĂRIEI SECTOR 1, iar neplata obligațiilor legale, inclusiv a burselor pentru copii, este EXCLUSIV abuzul primarului.

„Am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului” - ȘANTAJ și PR IEFTIN. Aceasta este afirmația unui primar care este, chipurile, disperat să își treacă bugetul. Afirmație făcută cu o oră inainte de startul ședinței de Consiliu local. Consilierii locali PNL au argumentat întotdeauna votul negativ - bugetul este ilegal, cum spune negru pe alb Curtea de conturi. Cât privește abuzul în serviciu, o somăm pe Clotilde Armand să se uite în propria ogradă înainte de a face astfel de afirmații. Blochează de peste 600 de zile, complet ilegal, HCL-urile depuse de consilierii PNL, blocandu-le abuziv dreptul la inițiativă locală. 

„În paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru”. Nu știm cine îi citește codul administrativ doamnei primar, dar îi transmitem aici articolele despre dizolvarea Consiliului Local: 


(1) Consiliul local se dizolvă de drept sau prin referendum local. Consiliul local se dizolvă de drept:

a) în cazul în care acesta nu se întruneşte cel puţin într-o şedinţă ordinară sau extraordinară, pe durata a patru luni calendaristice consecutive, deşi a fost convocat conform prevederilor legale;
b) în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în 3 şedinţe ordinare sau extraordinare ţinute pe durata a patru luni calendaristice consecutive;
c) în cazul în care numărul consilierilor locali în funcţie este mai mic decât jumătatea numărului membrilor consiliului local şi nu a putut fi completat cu supleanţi.

Punctul (a) nu se aplică - inclusiv Armand a menționat că a convocat 9 ședințe în ultimele luni. Punctul (b) nici atât - ultima hotărâre de CL a fost aprobată în ședința ordinară de acum două zile. De asemenea, nu e cazul pentru punctul c).
 
Și dacă tot invocă atât de des codul administrativ, îi aducem la cunoștință primarului-fiasco două puncte extrem de importante din această lege, despre atribuțiile primarului, pe care le încalcă flagrant și repetiviv:

(3) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b), primarul:
a) prezintă consiliului local, în primul trimestru al anului, un raport anual privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale, care se publică pe pagina de internet a unităţii administrativ-teritoriale în condiţiile legii - suntem pe 30 martie, mâine se încheie trimestrul și nu a venit cu niciun raport.
b) participă la şedinţele consiliului local şi dispune măsurile necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea în bune condiţii a acestora - Clotilde Armand lipsește la 90% dintre ședințele de CL, iar când vine stă maxim 10 minute (aceste informații se pot verifica de către oricine, aici: https://www.primariasector1.ro/sedintele-consiliului-local.html)”, a precizat PNL Sector 1.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel