Arma anticancer din cămară
Ne asigură aportul de vitamine și minerale pe timp de iarnă și au proprietăți anticancerigene. Murăturile, căci despre ele vorbim, pot face minuni pentru sănătate dacă sunt pregătite corect. Totul depinde și de afecțiunile celor care le consumă. Mare atenție la sare dacă sunteți hipertensiv, cardiac sau dacă aveți probleme cu rinichii.
Murăturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, cum ar fi vitamine sau acid lactic. Sub influenţa microflorei de fermentaţie acestea capătă valoare nutriţională deosebită și devin alimente funcţionale probiotice, care îmbunătăţesc digestia, stimulează detoxifierea şi întăresc sistemul imunitar, scrie doctorulzilei.ro.
Persoanele care suferă de hipertensiune, de boli de inimă sau de afecţiuni ale rinichilor trebuie să evite murăturile în saramură, să le aleagă pe cele în oţet sau pot reduce cantitatea de sare prin sterilizarea borcanelor.
”Pentru a reduce cantitatea de sare eu recomand sterilizarea borcanului, în niciun caz conservantul”, este sfatul nutriționistului Eduard Adamescu, potrivit sursei citate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News