Aristotel Onassis, cel mai cunoscut grec din secolul XX. Ideea de la care a construit un imperiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Aristotel Onassis - Sursa: Captură VIDEO Greek Reporter
Aristotel Onassis - Sursa: Captură VIDEO Greek Reporter
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din istorie şi unul dintre cei mai faimoşi greci în secolul XX, Aristotel Onassis, a parcurs drumul de la viaţa de tânăr în Smyrna la cea de om de afaceri de succes, al cărui nume nu va fi uitat niciodată. Dar cum a reuşit asta? 

Povestea lui Onassis este una despre alegeri bune, mişcări inteligente, perseverenţă şi chiar şi un pic de noroc. Totul a început după catastrofa care a fost marele incendiu din Smyrna şi distrugerea elenismului din Asia Mică în 1922. Etnicii greci au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele şi ţara natală şi au fost trimişi înapoi în Grecia Continentală, mulţi dintre ei murind pe drum. 

Aristotel Onassis, născut în ianuarie 1906, folosind documente care i-au acordat statutul de refugiat, a putut, însă, să se stabilească în Buenos Aires, Argentina. Acesta, pare-se, trebuia iniţial să călătorească spre Australia, dar pentru că vaporul spre Argentina pleca mai repede şi acesta nu mai avea răbdare, a ales să plece din Egipt spre America de Sud. 

Şi, datorită faptului că vorbea mai multe limbi, a reuşit să se angajeze la Companie de Telefonie British United River Plate. Isteţimea şi tenacitatea l-au făcut să viseze la mai mult şi să îşi depăşească condiţia, scrie greekreporter.com.

Ţigări exclusiv pentru femei, ideea care l-a făcut milionar

Legenda spune că viaţa i s-a schimbat când a auzit o conversaţie telefonică despre ideea de a crea un nou tip de ţigară pentru femei. Onassis s-a gândit că ar putea începe de unul singur producţia pentru acest tip de ţigară, aşa că nu a trecut mult timp până şi-a pus planul în acţiune. A importat singur tutunul, s-a pus pe treabă şi a devenit o vedetă peste noapte în industria ţigaretelor. 

În urma unor strategii inteligente de marketing, printre care şi faptul că o artistă greacă îi folosea ţigările, Onassis a început să adune o avere imensă. La vârsta de 25 de ani a devenit milionar, iar acest lucru l-a împins spre următoarea sa mare decizie. Şi-a transformat afacerea în una exclusiv de export. În timpul Marii Crize din 1929, când multe afaceri dădeau faliment, imperiul lui Onassis se mărea. Şi-a cumpărat atunci primele vapoare, la mai puţin de jumătate din preţul lor real, şi a pus bazele primei sale companii de export, "Astilleros Onassis". 

După puţin timp, a mai luat o decizie inteligentă. Şi-a mutat centrul de operaţiuni la New York, dar şi-a păstrat deschise birourile din Buenos Aires şi din Atena. Onassis şi-a crescut afacerea şi companiile într-un ritm constant, iar averea strânsă l-a transformat radical pe el, dar şi pe întreaga sa familie. 

Aristotel Onassis a murit în 1975.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel