Aria SF, superyacht-ul abia livrat multimilionarului italian Scudieri, a fost distrus de flăcări pe coasta Spaniei. Valorează 25 de milioane de euro - Video
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 12 aug 2022, 23:34
WhatsApp
foto captură video Youtube
foto captură video Youtube
Un yacht nou-nouț, a cărui valoare se ridică la 20 de milioane de lire sterline, a fost mistuit de flăcări pe coasta spaniei. 

Superyachtul a fost distrus de flăcări la doar câteva săptămâni după ce a fost livrat proprietarului multimilionar, respectiv șefului industriei auto italiene Paolo Scudieri. Aria SF a ars joi după-amiază, în timp ce era ancorat la Cala Saona, pe coasta vestică a Formentera, conform Salvamento Marítimo, agenția spaniolă de căutare și salvare pe mare. Șapte membri ai echipajului și nouă pasageri au scăpat nevătămați și au fost evacuați pe alte bărci din apropiere, dar Aria se pare că este de nesalvat. Cauza incendiului este necunoscută, notează TheGuardian. Astăzi, yacht-ul urma să fie transportat în Ibiza. 

Yacht-ul avea o piscină și o sală de fitness și putea găzdui zece oaspeți în cele cinci cabine. Îi fusese livrat lui Scudieri la finalul lunii trecute. Producătorul ambarcațiunii este firma italiană ISA. Până în acest moment, nu era lansat oficial, superyachtul urmând a fi prezentat la Monaco, la show-ul din septembrie dedicat acestor ambarcațiuni. 

Scudieri, președintele Adler-Hp Pelzer Group, un furnizor de piese auto, se estimează că a acumulat o avere de 500 de milioane de dolari. El deține un Ferrari și participă la competițiile pentru proprietarii de Ferrari, Ferrari Challenge. 

 

Bogații lumii, start dezamăgitor în 2022

Doar unul dintre cei mai bogaţi 10 oameni din lume nu a pierdut bani în startul anului 2022. 

Cei mai bogați oameni din lume și-au văzut averile nete intrând la apă în primele săptămâni ale anului 2022 - cu excepția lui Warren Buffett, conform CNBC. Cauza a fost prăbușirea acțiunilor din sectorul tehnologic ce a scăzut averea celei mai bogate persoane din lume, Elon Musk, CEO-ul Tesla, cu 54 de miliarde de dolari în doar câteva săptămâni. 

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 27,8 miliarde de dolari, fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au pierdut fiecare peste 12 miliarde de dolari, iar șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 15,2 miliarde de dolari.

Warren Buffett a câştigat

Dintre cei mai bogați 10 oameni din lume, doar unul singur și-a văzut crescut averea netă: Buffett, care a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, ajungând la un total de 111 miliarde de dolari. Cu acea ocazie, președintele și directorul general al Berkshire Hathaway l-a depășit pe Zuckerberg pentru a urca din nou pe locul 6 în clasamentul mondial al averilor, potrivit Bloomberg Billionaires Index. A fost o depășire care fusese pregătită de patru ani: Zuckerberg l-a depășit cel mai recent pe Buffett în clasamentul averilor în 2018.

Investitorii de tipul lui Buffett aleg acțiuni care par subevaluate și care se tranzacționează la un preț mai mic decât ar trebui. Și, spre deosebire de ceilalți directori executivi, ale căror averi nete sunt în mare parte legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway a lui Buffett are un portofoliu diversificat care i-a permis să facă față vânzărilor din domeniul tehnologiei.

În pofida vânzării din domeniul tehnologiei, averea de 216 miliarde de dolari a lui Musk îl face în continuare cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare de aproape două ori mai mare decât cea a lui Buffett. De asemenea, Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în top 10: Anul trecut, investitorul a dezvăluit că a ajuns la jumătatea acțiunii de a-și dona banii pentru cauze filantropice și că nu plănuiește să se oprească prea curând, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?