Data actualizării:
Data publicării:

Arhiva SIPA. Macovei: N-am `ucis` pe nimeni, cum susține Panaitescu

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp

Monica Macovei a solicitat, joi, declasificarea tuturor documentelor privind arhiva SIPA/DGPA şi o anchetă privind presupusa scurgere de documente clasificate din Ministerul Justiţiei. 

”Este necesar ca Ministerul Justiţiei să declasifice cât mai repede toate documentele legate de arhiva DGPA/SIPA, întocmite până astăzi: ordine de ministru, note de fundamentare, ordine ale conducerii SIPA/DGPA, procese verbale, raportul Chiuariu-Predoiu, cu menţionarea datelor, anilor şi a persoanelor implicate. Intrarea în arhiva DGPA/SIPA a patru persoane în anul 2013, în mandatul ministrului Robert Cazanciuc, la peste 5 ani distanţă de finalizarea raportului unei comisii a Ministerului Justiţiei, trebuie, de asemenea, clarificată”, transmite Monica Macovei, într-un comunicat.

”N-am `ucis` pe nimeni”

Ea continuă: ”În peisajul viciat de manipulări şi intoxicări, aproape nici nu mai are rost să spun că n-am 'ucis' pe nimeni, cum susţine Panaitescu, nici nu am furat. Mai spun o dată: nu am primit nicio informaţie din arhiva DGPA/SIPA, nu am primit niciun dosar sau informare din arhiva DGPA/SIPA, nu am văzut şi citit niciun dosar sau informare din arhiva DGPA/SIPA, nu am copiat niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am sustras niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am copiat şi distrus niciun hard-disk, nu am dat nimănui ordin să sustragă, să distrugă, să copieze vreun dosar din arhiva DGPA/SIPA sau hard-disk. Iar din raport rezultă clar că nu a existat nicio dovadă că judecătorul şi procurorul care au intrat în arhivă pe baza ordinului meu, pentru a întocmi o informare către opinia publică cu privire la modul în care a funcţionat DGPA/SIPA, ar fi comis vreo ilegalitate. Sunt ţinta unei manipulări grosolane a adevărului, prin interpretarea tendenţioasă a unor informaţii, prin amestecarea cu rea-voinţă a informaţiilor şi 'arhivelor'. Iar ţinta reală este decredibilizarea justiţiei, care a condamnat deja şi are pe rol dosare importante privind inclusiv politicieni”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel