Urmărește emisiunea live
Arhiepiscopia Tomisului, reacție după reținerea preotului și călugăriței
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Arhiepiscopia Tomisului a transmis sâmbătă că a primit cu ''surprindere'' informaţia potrivit căreia trei persoane au fost reţinute pentru evaziune fiscală, două dintre ele fiind un preot misionar şi o călugăriţă din judeţul Constanţa, susţinând că cei doi sunt cunoscuţi ca fiind ''cu o conduită morală corectă''. 

Urmare a luării măsurii preventive de reţinere a trei persoane (Popa Gabriel, Duna Anişoara şi Badiu Florin) de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări: 1. Preotul misionar Popa Gabriel este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, cu atribuţii de manager pentru mânăstirea Galeşu (loc. Poarta-Albă, jud. Constanţa). 2. Duna Anişoara este călugăriţă în obştea mânăstirii Galeşu, sub numele de Eleodora, nevând nici o funcţie administrativă în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. În prezent nu mai este reţinută, fiind doar audiată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. 3. Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a primit cu surprindere comunicatul Parchetului şi aşteaptă cu nerăbdare finalizarea dosarului în cauză, întrucât cei doi sunt cunoscuţi ca persoane cu conduită morală corectă, ceea ce a şi dus la hirotonirea lui Popa Gabriel ca preot misionar şi la tunderea în monahism a Dunei Anişoara, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului. 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de trei inculpaţi bănuiţi de evaziune fiscală în formă continuată, urmând a fi sesizat Tribunalul Ilfov cu propunerea de arestare preventivă a acestora pe o durată de 30 zile, informează un comunicat al Parchetului, transmis sâmbătă, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, în dosarul penal nr. 459/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti "se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală în formă continuată, constituirea unui grup infracţional organizat, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi favorizarea făptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit". 

Din probatoriul aflat la dosarul cauzei a rezultat că, începând cu anul 2016 pe teritoriul României a fost iniţiată şi constituită o grupare infracţională alcătuită din mai multe persoane fizice, coordonate de un preot, care importă bunuri din Turcia şi le comercializează în ţară, fără documente legale. 

Vineri, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împreună cu lucrători de poliţie judiciară ai Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei Române, au efectuat 25 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, la sediile societăţilor comerciale implicate în activitatea infracţională, domiciliile persoanelor suspectate şi sediile unor instituţii publice, în vederea strângerii de probe necesare soluţionării acestei cauze penale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel