Arhiepiscopia Târgoviștei, reacție la îndemnul unui preot la pedepsirea celor care nu au votat la referendum
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 10 oct 2018 / 10:21
WhatsApp
Arhiepiscopia Târgoviștei reacționează la scandalul declanșat de un preot paroh și cadru didactic al Facultății de Teologie din Târgoviște, care,  într-o postare pe Facebook acesta vrea ca Biserica să folosească afurisenia, anatema și excomunicarea împotriva celor care nu au votat la referendumul familiei.

"Constatăm, cu regret, propagarea postării emoționale prin intermediul unei rețele de socializare, a Pc. Pr. Cosmin Santi", precizează Ahiepiscopia Târgoviștei.

"Ca o mamă iubitoare, Biserica privește cu înțelepciune pe acei fii ai ei care caută orice prilej de a-i converti și de a-i elibera din sclavia păcatului și a răului pe semeni, conform principiului patristic că trebuie să urâm păcatul și întotdeauna să iubim păcătosul.

Biserica nu abordează nici o chestiune legată de opțiunea de exprimare a credincioșilor prin intermediul afurisaniei, anatemei și a excomunicării. Dimpotrivă, Biserica are misiunea de a contribui la vindecarea a ceea ce este rău, întunecat sau păcătos, în societate, vocația ei fiind aceea de a împărtăși, cu milostivire binecuvântarea cerească, de a reconcilia, de a crea punți și, mai presus de toate, de a chema la unitate, solidaritate și comuniune. Prin urmare, considerăm că pentru a construi un viitor bun, frumos și drept pentru toți este nevoie de colaborare, respect reciproc și dorința de înnoire", precizează Arhieăiscopia Târgoviștei.

Vezi si: Referendum, nevalidat. Un preot recomandă afurisirea celor care nu au votat

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro