Arestat pentru trafic internaţional de organe
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un israelian a fost arestat în Cipru pentru organizarea unei reţele internaţionale de trafic de organe în Kosovo.

Un cetăţean israelian bănuit că a organizat în Kosovo o reţea internaţională de trafic de organe a fost arestat în Cipru, la solicitarea autorităţilor de la Pristina, au afirmat sâmbătă surse din poliţia kosovară citate de AFP.

Suspectul, prezentat cu iniţialele M.H., a fost arestat în Cipru în baza unui mandat internaţional, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei Baki Kelani. Potrivit presei locale, este vorba de Moshe Harel, căutat din 2010 de autorităţile din Kosovo şi inculpat de asemenea de cele din Tel Aviv în 2015, alături de alţi şase israelieni, pentru presupusa lor apartenenţă la o reţea internaţională de trafic de organe şi grefe ilegale în Kosovo, Azerbaidjan, Sri Lanka şi Turcia.

[citeste si]

În 2013, un tribunal european din Kosovo a condamnat cinci medici kosovari la pedepse de până la opt ani de închisoare pentru trafic de organe în Kosovo, într-un caz datând din 2008 şi având ramificaţii în diverse ţări din Europa, America de Nord şi Orientul Mijlociu. În 2016, Curtea supremă din Kosovo a anulat însă acel verdict şi a cerut un nou proces, care este în curs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel