Are șanse reale doctorul Cîrstoiu să-i bată pe Nicușor Dan și Piedone? Analogia cu șoferul unui autobuz ar putea fi răspunsul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Care sunt șansele doctorului Cătălin Cîrstoiu, susținut de PSD și PNL, să câștige primăria Capitalei, în fața lui Nicușor Dan și a lui Cristian Popescu Piedone? La această întrebare a răspuns sociologul, politologul și profesorul Alfred Bulai, împreună cu jurnalistul Val Vâlcu.

În cadrul ultimei ediții a podcastului Nod în Papură, Bulai și Vâlcu au analizat „bătălia pentru București” și șansele lui Cătălin Cîrstoiu de a deveni următorul primar al Capitalei. 

Cătălin Cîrstoiu este varianta comună aleasă de PNL - PSD pentru București, pentru funcția de primar al Capitalei. În prezent, acesta este manager al Spitalului Universitar de Urgență București și medic ortoped, funcții la care va renunța odată cu lansarea în campania pentru București. 

Aparent cea mai mare provocare pentru doctorul Cîrstoiu va fi popularitatea, în ciuda reputației impecabile pe care o are ca medic.

Iar campania care urmează se va dovedi decisivă pentru a recupera decalajul de popularitate. Însă sociologul Alfred Bulai are un singur semn mare de întrebare.

În opinia sa Cîrstoiu are șanse reale, fiind susținut de primele două cele mai mai partide din România, însă doar cu condiția ca reprezentanții acestora să tragă în mod real pentru el.

„Dincolo de faptul că notorietatea e aproape de zero dar acest lucru va depinde și de campanie, doctorul Cîrstoiu are șansa lui. Și e una reală. Tocmai pentru că PSD și PNL, împreună, sunt totuși o forță politică. Problema e alta. Anume dacă cei care mai contează în ecuația aceasta să aducă voturi, precum candidații de la sectoare, vor lucra corect și susținerea lor va fi pe bune. E destul de complicat”, a explicat Alfred Bulai.

2. Cătălin Câ... (caprc-ccprc-86taprc-ccprc-86lin-caprc-ccprc-82rstoiu2_65365500.jpg)

Jurnalistul Val Vâlcu în schimb s-a arătat convins că atât primarii de sectoare cât și cei care candidează la consiliu vor trage și pentru doctorul Cîrstoiu, amintind că sunt de fapt în aceeași barcă. Iar pentru ei e mult mai bine acest lucru, decât perspectiva imprevizibilului în cazul unei victorii a lui Piedone sau a continuității ostilității în cazul în care Nicușor Dan recâștigă Capitala.

„Formula e ca la autobuz, precum șoferul unui autobuz, adică sunt toți în același vehicul. Nu poți apăsa cu piciorul pe accelerație pentru consilieri și cu piciorul pe frână pentru primar. Sunt în aceeași barcă deci sunt obligați să tragă. Se pot juca, dar nici nu știu dacă au interesul să se trezească la Primăria Capitalei cu unul care le e necunoscut sau cu cineva ostil precum Nicușor Dan”, a punctat jurnalistul.

Vâlcu e de părere că de fapt administrarea unui spital precum e cel Universitar din Capitală și gestionarea unui mediu atât de complex precum e Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din postura de decan, sunt mult mai complicate decât administrarea Primăriei unde există numeroși subordonați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel