Arderea, principalul dușman al fumătorilor. Emma Zeicescu: Vreau să fac o afirmație extrem de importantă
Despre o alternativă inovativă și mai puțin nocivă în ceea ce privește fumatul a discutat Emma Zeicescu, director de comunicare al Philip Morris International.
Când o țigară arde, tutunul din interiorul ei atinge temperaturi de până la aproximativ 900 de grade Celsius. Imaginează-ți ce se întâmplă atunci! Arderea tutunului la o asemenea temperatură produce fum, care conține peste 6.000 de compuși chimici. Experții în sănătate publică au identificat aproximativ 100 dintre acești compuși chimici ca fiind cauzele sau potențialele cauze ale bolilor asociate fumatului.
În interviul acordat DCNews, Emma Zeicescu, director de comunicare în compania Philip Morris International, a prezentat o alternativă cu repercusiuni mai puțin nocive asupra sănătății, pe care o au la dispoziție fumătorii:
”Îi sfătuiesc pe cei care se află în categoria fumătorilor și vor să facă o schimbare să intre pe website-ul nostru ardereaesteproblema.ro pentru a citi și pentru a fi informați cu acest proces de combustie care schimbă realitatea unei țigări aprinse și realitatea unui produs fără fum, astfel încât, odată ce ești informat, rămâne la latitudinea ta să iei o decizie indiferent către care te adresezi, dar este bine să știi de ce anume arderea reprezintă principalul dușman. Până la urmă, dacă ne uităm în timp, lucrurile s-au schimbat iar știința ne-a demonstrat că mașinile electrice sunt oportune în societatea de astăzi dacă vorbim de volumul mașinilor pe străzi. Nimeni nu a avut de comentat pentru că evoluția se produce prin știință și inovare. Ori, la Philip Morris, noi credem foarte tare în zona de inovare secondată de inovare științifică. Vreau să fac o afirmație extrem de importantă: nu ne interesează să ne adresăm sub nicio formă tinerilor ca potențial cârlig de intrare în această zonă. Nimeni nu își dorește să perpetuăm această zonă legată de tinerii care fumează. Sensul nostru este să ne adresăm adulților fumători care dacă nu renunță la fumat, măcar să aleagă o alternativă mai bună, o alternativă cu risc redus”, a declarat în cadrul Interviurilor DC News, Emma Zeicescu, director de comunicare în compania Philip Morris International.
Citește și:
O bacterie intestinală poate reduce riscurile asociate fumatului - Studiu
Un studiu realizat de oameni de ştiinţă chinezi şi americani a identificat o bacterie intestinală care poate acţiona în mod eficient asupra nicotinei, un ingredient dăunător din tutun care provoacă dependenţă şi o serie de riscuri pentru sănătate, inclusiv boala ficatului gras, transmite Agerpres, citând Xinhua.
O colonie de bacterii intestinale a redus concentraţiile de nicotină din intestinele şoarecilor expuşi la nicotină, conform unui studiu publicat în jurnalul ştiinţific Nature.
Cercetătorii chinezi de la Universitatea din Beijing, Universitatea din Zhejiang, Universitatea Fudan, Primul Spital Afiliat al Universităţii de Medicină din Wenzhou, alături de colegii lor de la Institutul Naţional de Sănătate din SUA au descoperit că Bacteroides xylanisolvens poate degrada nicotinoidele acumulate în intestinul unui fumător.
Despre nicotină se cunoaşte că activează un tip de moleculă intestinală numită AMPK. Aceste molecule contribuie la progresia bolii ficatului gras non-alcoolic, potrivit studiului.
Constatările cercetării sugerează o posibilă strategie de reducere a progresiei acestei afecţiuni asociată consumului de tutun prin utilizarea bacteriilor care sunt prezente în mod natural în intestinul uman... Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News