Arde pădurea de pini din Parcul Natural Porţile de Fier. Intervenţia, greoaie din cauza reliefului
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 16 iul, 16:04
WhatsApp
Captură video
Este un incendiu de vegetaţie uriaş în Parcul Natural Porţile de Fier, şase hectare de copaci fiind deja devastate de flăcări. 

Pompierii încearcă din răsputeri să stingă focul ajutaţi de localnici, însă intervenţia este extrem de dificilă. E o zonă greu accesibilă, pompierii nu pot veni cu apă şi s-a solicitat sprijinul unui elicopter, scrie Antena3.

Evenimentul se petrece în apropiere de comuna Dubova, iar flăcările au cuprins aproximativ 6 hectare de răşinose. Cauza probabilă de izbucnire este un trasnet, care a avut loc noaptea trecută. A fost solicitat un elicopter pentru  a efectua o primă recunoaştere aeriană şi pentru a evalua situaţia.

La faţa locului intervin pompieri, lucrători ai Ocolului Silvic dar şi locaalnici. Intervenţia este deosebit de dificilă pentru că flăcările sunt înalte şi au cuprins întreaga lungime a copacilor.

Accesul în zonă, dificil

Totodată accesibilitatea este scăzută, dar ceea ce îngreunează cel mai mult această intervenţie este faptul că flăcările au cuprins conurile de pin, dar şi bucăţi de lemne care se rostogolesc, ceea ce duce la propagarea mai rapidă a focului.  

G Ad:

Tocmai de accea se intervine pentru stingerea focului cu lopeţi, iar cei care participă la operaţiune fac şanţuri în jurul flăcărilor pentru că nu se poate interveni cu apă în acea zonă. Este o zonă neaccesibilă şi foarte înaltă.   

"În acest moment intervenim la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră, într-o pădure de răşinoase din Parcul Porţile de Fier, zona Dubova-Tişoviţa. După ultimele estimări, incedniul e manifestă pe o suprafaţă de 5-6 hectare. Efectivele su fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând  17 pompieri din cadrul departamentelor Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocoluluii Silvic Orşova", a declarat Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinţi, conform sursei citate. 

Incendii de vegetaţie şi în Grecia. Avertisment MAE 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile elene au emis o avertizare pentru insula Kefalonia, din cauza unui incendiu puternic. Incendiul este activ în perimetrul localităților Pastra, Kremmidi, Markopoulo, Katelios și Kato Katelios. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor aflați în tranzit sau în scop turistic în Republica Elenă să evite deplasările spre această insulă.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro