Data publicării:

Arda Guler (Real Madrid), operat cu succes la genuchiul drept, unde a suferit o ruptură de menisc

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
Arda Guler. FOTO: Facebook @ Arda Guler
Arda Guler. FOTO: Facebook @ Arda Guler
Mijlocașul Arda Guler (Real Madrid) a fost operat la genunchi, unde a suferit de o leziune a meniscului interior. Recuperarea va începe în perioada următoare.

Fotbalistul Arda Guler (Real Madrid) a fost operat cu succes după ce a suferit o leziune a meniscului interior de la genunchiul drept, a anunţat luni clubul său, citat de AFP, scrie Agerpres.

Arda Guler ”a suferit astăzi o artroscopie a genunchiului drept sub supravegherea serviciilor medicale ale lui Real Madrid”, a indicat vicecampioana Spaniei într-un scurt comunicat, fără să precizeze durata indisponibilităţii mijlocaşului, urmând ca în zilele următoare să înceapă procesul de recuperare.

Potrivit presei spaniole, jucătorul în vârstă de 18 ani, cumpărat cu 20 de milioane de euro de la Fenerbahce Istanbul, va lipsi de pe gazon o lună şi jumătate sau două luni. El s-a accidentat în turneul din presezon din Statele Unite, la unul din primele antrenamente.

Antrenorul Carlo Ancelotti a admis vineri posibilitatea unei intervenţii chirurgicale. ”Dacă ajunge în sala de operaţie, timpul de recuperare este foarte scurt. Accidentarea lui Arda nu este foarte gravă şi cred că se poate reface foarte repede”, a spus atunci italianul.

Doi jucători ai lui Real, fundaşul central brazilian Eder Militao şi portarul belgian Thibaut Courtois, vor fi operaţi pentru o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul stâng.

Ruptura de menisc, tratament și recuperare

Într-o primă fază, tratarea rupturii de menisc se recurge la o metodă tradițională, metoda RICE, care include odihnă (Rest), gheață (Ice), compresie (Compress) și înălțare (Elevate):

(Rice) Odihniți-vă genunchiul. Folosiți cârje pentru a evita orice sprijinire a greutății pe articulație. Evitați orice activitate care vă agravează durerea de genunchi.

(Ice) Puneți gheață pe genunchi la fiecare trei-patru ore, timp de 30 de minute.

(Compress) Comprimați sau înfășurați genunchiul într-un bandaj elastic pentru a reduce inflamația.

(Elevate) Ridicați genunchiul pentru a reduce umflarea, potrivit Healthline.

Citește și: Kylian Mbappe a refuzat oferta 'astronomică' făcută de Al-Hilal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel