ARB: Statutul de piață emergentă, cea mai mare realizare din ultimii ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Asociația Română a Băncilor (ARB) apreciază că promovarea pieței de capital din România la statutul de piață emergentă secundară ar putea genera un apetit sporit din partea fondurilor specializate pe pieţele emergente, creșterea capitalului disponibil și a prețurilor acțiunilor.

Aceste dezvoltări ar putea impulsiona noi listări de companii, arată un comunicat al instituției

"Piața de capital din România intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Intrarea în liga piețelor emergente este poate cea mai mare realizare a României în plan economico-financiar din ultimii ani. De altfel, dezvoltarea pieței de capital reprezintă un deziderat inclusiv pentru îndeplinirea criteriilor de convergență pentru adoptarea monedei unice euro. Această clasificare reprezintă un element transformator al pieței de capital din România, dar și un imbold pentru creșterea importanței acesteia în susținerea antreprenorilor și a economiei României", a declarat Sergiu Oprescu, Președinte al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor, transmite Mediafax.

Ce a presupus evaluarea FTSE Russell

FTSE Russell, companie parte a London Stock Exchange Group, lider în furnizarea de indici global, a promovat pieța de capital din România la statutul de piață emergentă secundară (Secondary Emerging). FTSE Russell calculează mii de indici care măsoară și evaluează piețele și clasele de active din mai mult de 80 de țări, acoperind 98% din piața investibilă/de capital la nivel global.

Anunțul publicat de FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formală al FTSE Russell, care presupune implicarea autorităților de reglementare și a burselor de valori locale prin intermediul discuțiilor directe și a unor chestionare formalizate alături de un calendar anual prestabilit de comunicare și implementare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel