Arafat îi contrazice pe Voiculescu şi Moldovan. Lămuriri în cazul ordinului cu criteriile de carantinare - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Raed Arafat vine cu precizări despre ordinul Ministerului Sănătăţii privind noile criterii de carantinare, publicat în Monitorul Oficial şi abrogat, ulterior, de Florin Cîţu. 

"Nu doresc sa intru in polemici si discutii pe tema ordinului cu criteriile de carantinare, care face subiectul atentiei opiniei publice. Consider insa necesara clarificarea documentata a unor aspecte procedurale pentru care am fost contactat de mai multi reprezentanti ai mass-mediei", transmite Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Reamintim că Florin Cîțu a revocat Ordinul dat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demis din funcție. Revocarea a fost trimisă către Monitorul Oficial pentru a fi promulgată.

Un Ordinul elaborat de Ministerul Sănătății, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, prevedea noi criterii pentru carantinarea localităților: nivelul de testare COVID, rata de incidență, gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Prin acel Ordin se introducea un punctaj pe baza unei grile. Mai multe puncte înseamnă o situația epidemiologică mai gravă, iar localitatea în cauză putea intra în carantină.

Precizările făcute de către Raed Arafat pot fi urmărite aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel