Arad: Finanţare europeană de 21 milioane euro pentru achiziţia de tramvaie noi şi modernizarea unor garnituri vechi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primăria Arad a obţinut o finanţare europeană nerambursabilă de 21 milioane de euro pentru modernizarea transportului public în cadrul unui proiect cu valoare totală de 24 milioane de euro, urmând să fie cumpărate tramvaie noi, modernizate garnituri vechi şi să fie implementat un sistem de taxare electronică a călătorilor. 

Contractul de finanţare a proiectului municipalităţii arădene a fost semnat, vineri, la sediul Primăriei Arad, de către primarul interimar, Călin Bibarţ, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim. Proiectul prevede achiziţionarea a opt tramvaie noi, modernizarea 20 de garnituri vechi (17 seria GT6 şi trei seria GT8), achiziţionarea unui sistem electronic de taxare (e-ticketing), dar şi cumpărarea unor sisteme de management al traficului, precum panouri de informare sau echipamente de localizare automată a vehiculelor.

Totodată, proiectul include reabilitarea liniei de tramvai şi a reţelei aeriene de contact pe o lungime de 3,2 km. Investiţia are o valoare totală de 24 milioane de euro, din care 21 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă, asigurată prin Regio - Programul Operaţional Regional.

'Avem semnat deja contractul cu fabrica de tramvaie din Arad, în urma unei licitaţii, prin urmare vom putea începe plăţile în maximum două săptămâni, astfel încât până la începutul anului să ni se livreze primele tramvaie noi', a declarat Călin Bibarţ, într-o conferinţă de presă. Şeful ADR Vest, Sorin Maxim, a declarat că proiectul 'a mers ca la carte din toate punctele de vedere'.

'Toată această rigoare şi pregătire a dat roade şi datorită colaborării excelente pe care o avem cu Primăria Arad, în sensul în care acest proiect de mobilitate urbană conţine o componentă de achiziţie tramvaie noi, una de reabilitare tramvaie deja existente şi modernizarea a 3,2 km de linie de tramvai. Acest gen de proiecte urmăresc să crească calitatea vieţii şi calitatea transportului, dar au şi scopul de a reduce poluarea în oraşe', a spus Maxim. Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel