Arabia Saudită se oferă să medieze negocierile dintre Rusia și Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite ar fi primit un apel telefonic de la președintele rus Vladimir Putin și s-a oferit să medieze discuțiile dintre Moscova și Kiev, informează CNN.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a declarat că țara sa susține o soluție politică menită să asigure securitatea și stabilitatea și că Regatul este pregătit să facă eforturi pentru a media între toate părțile, a spus el într-o declarație postată joi pe site-ul agenției de stat Saudi Press Agency.

Prințul moștenitor a abordat și preocupările în domeniul energiei legate de situația din Ucraina, reafirmând angajamentul țării sale față de acordul OPEC+, un pact încheiat de 10 mari producători de țiței și Rusia pentru a pompa treptat mai mult petrol pe piață pentru a satisface cererea.

Citește și: A doua rundă de discuții cu Rusia

Amintim că un negociator ucrainean a anunțat joi că a doua rundă de discuții cu Rusia s-a încheiat, dar nu a adus niciun rezultat de care Ucraina avea nevoie.

„A doua rundă de negocieri s-a încheiat. Din păcate, rezultatele de care Ucraina are nevoie nu sunt încă obținute. Există o soluție doar pentru organizarea coridoarelor umanitare", a declarat într-un mesaj pe Twitter un înalt oficial ucrainean, Mykhailo Podolyak, conform CNN.

De asemenea, s-a ajuns la o înțelegere privind livrarea de medicamente și alimente în locurile unde au loc cele mai violente lupte.

A fost pentru prima dată când cele două părți au înregistrat o formă de progres în discuții, de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o săptămână.

De asemenea, amintim că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vrea o discuţie directă cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, argumentând că aceasta este „singura modalitate de oprire a războiului”.

„Trebuie să vorbesc cu Putin, întrucât aceasta este singura modalitate de oprire a acestui război”, a transmis Volodimir Zelenski, citat de Le Monde.

Volodimir Zelenski a cerut ţărilor occidentale să ofere susţinere suplimentară, argumentând că, în cazul în care Ucraina va fi învinsă şi ocupată, Rusia va ataca alte ţări. „Dacă dispărem noi, să ne ferească Dumnezeu, vor urma Letonia, Lituania, Estonia, până la Zidul Berlinului, credeţi-mă”, a susţinut Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel