Aproximativ 17.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie din Galați
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un număr de 16.840 de doze de vaccin antigripal gratuit, distribuite de Ministerul Sănătăţii judeţului Galaţi, vor ajunge la medicii de familie în cadrul campaniei de imunizare a populaţiei predispuse la îmbolnăvire, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Liliana Iordăchescu.

Potrivit acesteia, este vorba despre prima tranşă dintre cele peste 50.000 de doze de vaccin antigripal gratuit alocate judeţului Galaţi. Liliana Iordăchescu a precizat că, în luna noiembrie, vor ajunge la DSP Galaţi alte două tranşe de vaccin antigripal, de 16.840, respectiv 15.500 de doze, tot pentru imunizarea populaţiei.

Vaccinurile se împart, prin DSP Galaţi, medicilor de familiei din judeţ, care efectuează imunizarea pacienţilor din grupele la risc pe care îi au pe liste. Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei vizează bolnavii cronici, bătrânii, copiii, gravidele, personalul medical, angajaţii MAI şi pe cei ai MApN.

Judeţului Galaţi i-au mai fost alocate, în luna septembrie, alte aproximativ 1.680 doze vaccin antigripal, care au fost destinate personalului medical şi au fost distribuite spitalelor. În urma catagrafierii realizate anul trecut de DSP Galaţi, aproximativ 70.000 de persoane ar putea beneficia de vaccinare antigripală gratuită în actualul sezon rece, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel