Aproape 200 de cadre medicale, suspendate din funcții pentru că au refuzat să se vaccineze anti-Covid, în Italia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Aproape 200 de cadre medicale, suspendate din funcții / Foto: Pixabay
Aproape 200 de cadre medicale, suspendate din funcții / Foto: Pixabay
Zeci de angajați din Italia au fost suspendați din funcții pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19.

177 de medici, asistente și infirmiere din Italia au fost suspendați din funcții pentru că au refuzat să se imunizeze împotriva noului coronavirus, scrie Ansa.it

Angajații din provincia Pordenone au fost înștiințați în urmă cu peste o lună în legătură cu obligativitatea vaccinării în rândul cadrelor medicale și farmaciștilor, fiind chiar programați pentru imunizare. Pentru că au refuzat să se prezinte la vaccinare, aceștia au fost suspendați din funcții.

Cât timp este valabilă decizia

Autoritățile de sănătate din Friuli, de care aparțin cadrele medicale, au fost anunțate cu privire la nerespectarea obligațiilor de către cele 177 de cadre medicale. Inclusiv asociațiile profesionale din care fac parte au fost notificate asupra suspendării dreptului de practică, întrucât ar exista riscul că acestea să răspândească virusul Sars-Cov-2. Dispoziția stabilește suspendarea imediată din funcție până la vaccinare sau până la 31 decembrie.

„Am invitat în mod oficial 177 de angajați, inclusiv profesioniști din domeniul sănătății și lucrătorii din domeniul sănătății, să fie supuși administrării vaccinului anti-Sars-Cov-2 în iunie, indicând termenii și metodele, programările programate. Din constatarea nerespectării obligației de vaccinare angajatorii vor fi informați imediat de necesitatea suspendării din funcție a acestor angajați.", au precizat autoritățile italiene.

Vaccinarea, obligatorie și în alte țări

Decizia potrivit căreia cadrele medicale și farmaciștii din Italia trebuie să se vaccineze împotriva Covid a fost luată în aprilie, fiind publicată într-un decret semnat de premierul Mario Draghi.  Totuși, legalitatea decretului este contestată de criticii Guvernului, care susțin că discriminează prin obligarea unei anumite categorii profesionale să se imunizeze.

Mai multe țări, printre care Franța, Germania și Letonia, au anunțat că vaccinarea anti-Covid în rândul cadrelor medicale și angajaților din căminele de bătrâni va deveni obligatorie.

VEZI ȘI: Manifestaţie în Grecia împotriva noilor măsuri anti-Covid impuse de premierul Kyriakos: Demisia! / Video

În majoritatea țărilor există voci care se împotrivesc și critică această nouă măsură. Violenţe între protestatari care se opun vaccinării şi utilizării certificatelor Covid-19 au avut loc, miercuri după-amiază, în oraşul francez Lyon.

VEZI ȘI: Proteste violente în Franța. Manifestanții se opun vaccinării şi utilizării certificatelor Covid-19 - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel