Data publicării:
Apple, veste bună pentru cei care au telefoane iPhone sau computere Mac
Apple vine cu o veste bună pentru cei care au telefoanele iPhone sau computere Mac.
Grupul american Apple Inc a anunţat miercuri că pentru prima dată va începe să vândă publicului larg piese de schimb şi unelte pentru ca oamenii să-şi repare unele dintre telefoanele iPhone şi computere Mac, transmite Agerpres, citând Reuters.
Acest program vine după ani de presiuni din partea grupurilor de consumatori, care au determinat Apple să ofere un acces larg la manualele de reparaţii şi la componente originale.
În 2019, Apple a început un program în care unităţile de reparaţii independente puteau achiziţiona piesele sale de schimb, manuale de instrucţiuni şi unelte. În prezent, în acest program sunt 2.800 de unităţi independente, pe lângă cei 5.000 de furnizori autorizaţi de reparaţii, a informat Apple.
Acum, clienţii companiei americane vor putea să cumpere acele componente direct pentru a face propriile lor reparaţii, după citirea instrucţiunilor. Magazinul online va începe cu aproximativ 200 de piese de schimb şi unelte pentru rezolvarea celor mai obişnuite probleme ale ecranelor, bateriilor şi camerelor modelelor iPhone 12 şi 13. Ulterior, programul va fi extins la computere Mac.
Când va fi demarat programul
Apple a informat că programul va demara la începutul lui 2022 în Statele Unite şi ulterior va fi extins în mai multe ţări.
Smartphone-ul iPhone este cel mai important produs al Apple. În luna septembrie, Apple Inc a lansat iPhone 13, echipat cu un nou cip, denumit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinsă şi modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori şi are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio şi a tehnologiei 5G.
De ce să NU lași telefonul la încărcat toată noaptea
Deși mulți aleg să-și lase telefonul la încărcat pe toată durata nopții, puțini știu că acest obicei poate dăuna sănătății bateriei. Aceasta se degradează în timp și, când lăsăm telefonul la încărcat peste noapte, procesul poate fi grăbit. Din acest motiv, o încărcare a bateriei nu îți mai ajunge pentru șase ore, ci pentru patru.
Explicația este simplă: Bateriile litiu-ion din smartphone-uri îmbătrânesc chimic și, drept urmare, trebuie să le încarci din ce în ce mai des.
Bateria nu se mai încarcă după ce atinge nivelul 100%. Ba mai mult, uneori, revine la 99% și are nevoie de mai multă energie pentru a atinge nivelul maxim. Procesul afectează durata de viață a bateriei. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News