Data publicării:

Apple permite aplicațiilor de streaming muzical din UE să informeze utilizatorii despre opțiuni alternative de plată

Autor: Mihai Preda | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Compania Apple a anunțat vineri seara târziu că va permite aplicațiilor de streaming muzical din Uniunea Europeană să ofere utilizatorilor informații despre opțiuni alternative de plată, disponibile în afara iOS App Store. Această decizie vine ca un răspuns la solicitările Comisiei Europene.

La începutul lunii martie, Apple a fost amendată de autoritățile antitrust din UE cu peste 1,8 miliarde de euro pentru reguli "abuzive" implementate în App Store. Aceste practici ar fi putut conduce la creșterea prețurilor abonamentelor pentru serviciile de streaming. Reglementatorii europeni au constatat că restricțiile impuse de Apple împiedicau aplicațiile precum Spotify să informeze utilizatorii de iPhone și iPad despre servicii de abonare alternative la muzică, mai ieftine și disponibile în afara App Store. UE a definit aceste practici drept "provizii anti-direcționare", realtează POLITICO.

Inițial, Apple a declarat că va contesta amenda UE. Într-o declarație din 4 martie, compania sublinia dorința de a respecta Comisia Europeană, invocând însă inexistența dovezilor credibile privind prejudicierea consumatorilor.

Cu toate acestea, vineri, compania din Cupertino și-a actualizat regulile App Store pentru a se conforma solicitărilor Comisiei. Noile reglementări permit aplicațiilor de streaming muzical să includă un link sau un buton care conduce către informații despre metode alternative de achiziție a serviciilor muzicale.

Totuși, noile reguli ale App Store includ un "comision" de 27% impus de Apple dacă vânzarea se efectuează în termen de șapte zile de la deschiderea link-ului care trimite în afara App Store.

"În prezent, evaluăm dacă Apple s-a conformat pe deplin deciziei", a declarat sâmbătă Lea Zuber, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru concurență, într-o declarație transmisă prin e-mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel