Aplicațiile Android care fură carduri bancare și conversații private. De ce trebuie să vă feriți de ele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android au fost avertizați în legătură cu anumite aplicații populare care îi pun în pericol.

Utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android au fost avertizați în legătură cu anumite aplicații populare care îi pun în pericol, conform The Sun.

Echipa VPNPro a transmis că mai multe aplicații populare Android îi exploatează pe cei care le instalează și le creează vulnerabilități uriașe. Așadar, simpla descărcare a unora dintre aceste aplicații poate duce la un atac din partea hackerilor.

Topul periculos

Cea mai periculoasă aplicație de pe listă este SuperVPN Free VPN Client. Acest program rămâne în Magazinul Play și a fost instalat de peste 100 de milioane de ori până acum. Persoanele care au descărcat acest VPN riscă să-ți pună intimitatea în pericol. Informațiile pe care le poate accesa aplicația sunt datele cardului de debit, poze, conversații private și multe altele.

„Implicațiile sunt destul de urâte. Bazându-ne pe cercetările noastre, peste 105 milioane de oameni ar putea să rămână fără informațiile cardului bancar, pozele și videoclipurile sau conversațiile private", a transmis expertul Jan Youngren.

Reclame vulgare

„În plus, conține multe anunțuri. Acest lucru nu este o problemă în sine, fiindcă este o aplicație gratuită. Însă, conține unele anunțuri sexuale, vulgare și deloc potrivite. Peste unele poți trece, peste unele nu. Anunțurile vulgare peste care nu poți trece sunt un risc în locurile publice".

Lista completă de aplicații care sunt absolut riscante este următoarea:

-SuperVPN Free VPN Client

-TapVPN Free VPN

-Best Ultimate VPN - Fastest Secure Unlimited VPN

-Korea VPN - Plugin for OpenVPN

-Wuma VPN-PRO (Fast & Unlimited & Security) – a fost ștearsă recent de pe Magazinul Play

-VPN Unblocker Free unlimted Best Anonymous Secure

-VPN Download: Top, Quick & Unblock Sites – a fost ștearsă recent de pe Magazinul

-Super VPN 2019 USA - Free VPN, Unblock Proxy VPN

-Secure VPN-Fast VPN Free & Unlimited VPN

-Power VPN Free VPN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel