Aplicația pe care trebuie s-o ștergi acum din telefon. Google a eliminat-o
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Facebook își schimbă numele în Meta. foto: Pixabay
Facebook își schimbă numele în Meta. foto: Pixabay
Google a eliminat o aplicație pe care trebuie să o elimini și tu. Dacă o ai, șterge-o chiar acum.

Netflix este una dintre cele mai cunoscute aplicații și platforme de streaming video, iar din anul 2010, de când a început să ofere opțiuni pentru iPhone iar mai apoi pentru Android, hackerii au început să folosescă imaginea companiei pentru a păcăli utilizatorii să descarce tot felul de programe și aplicașii virusate. 

Check Point Research a descoperit o aplicație falsă care folosește imaginea Netflix pentru a păcăli oamenii că oferă acces gratuit la platformă pentru dispozitivele mobile. 

Potrivit lor, numele aplicației este FlixOnLine, iar promisiunea de a folosi Netflix gratuit i-a făcut pe mulți să și-o instaleze rapid pe telefon. Google a eliminat-o deja din Play Store și același lucru trebuie să faci și tu imediat, dacă ai apucat să o instalezi.

Prin reclamele pe care le făceau, hackerii promiteau "2 Luni de Netflix Premium Gratuit, fără niciun cost", la care era adăugat și un link de unde oamenii puteau descărca aplicația. 

Însă, odată cu descărcarea, în loc de Netflix gratuit, oamenii se confruntau cu atacuri cibernetice, după ce ofereau aplicației permisiunea de a accesa anumite date personale.

Șterge aplicația și schimbă-ți toate parolele

"Virusul este capabil să răspundă automat mesajelor pe care victimele le primesc pe WhatsApp. Această metodă unică ar putea provoca foarte multe neplăceri, de la clasicele atacuri de phishing, până la răspândirea de informații false, publicarea credențialelor și datelor utilizatorilor. Chiar dacă Google a șters-o din Play Store, pentru ca aceasta să nu mai afecteze dispozitivul mobil e nevoie ca utilizatorii să o șteargă complet din telefon", susțin specialiștii Check Point.

Mai mult, dat fiind faptul că într-o perioadă de două luni, aplicația ar fi fost instalată de aproximativ 500 de ori, se recomandă ștergerea aplicației și schimbarea tuturor parolelor, potrivit yoda.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel