Aperitiv minunat din ciuperci și brânză topită, gata în 10 minute
Vă oferim o rețetă foarte gustoasă și rapidă a unui aperitiv de ciuperci, cu brânză topită.
Pentru a-i încânta pe cei dragi, vă sugerăm să pregătiți un aperitiv rapid din ciuperci cu brânză topită.
Textura delicată a pateului din ciupercilor cu brânză va încânta orice oaspete. Pentru rețetă trebuie să alegeți ciuperci proaspete.
Aveți nevoie de:
ciuperci Champignon - 150 grame,
ceapă - 1 bucată,
brânză topită - 100 de grame,
unt - 50 de grame,
sare și piper,
mărar sau pătrunjel,
o baghetă.
Modul de preparare
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în unt. Se spală ciupercile și se taie cubulețe mici.
Adăugați ciupercile în tigaia cu ceapa și gătiți-le circa 20 de minute. După ce amestecul de ciuperci și ceapa s-a răcit, adăugați brânza topită, tăiată bucăți. Compoziția se pune într-un blender și se mixează bine.
Păstrează lămâile proaspete mai timp: ai nevoie de ceară sau de nisip. Trei modalități originale
Tăiați bagheta în felii subțiri și prăjiți-le pe un grătar. Ungeți feliile de baghetă cu pateul din ciuperci și brânză și decorați-le cu verdeață tocată. Poftă bună!
BONUS. Ciuperci cu smântână, gătite la tigaie. O rețetă simplă, dar senzațional de bună
Vă sugerăm să încercați o rețetă simplă, dar delicioasă de ciuperci cu smântână la tigaie.
Ingrediente:
500 game de ciuperci pleurotus,
100 grame de smântână,
morcov - 2 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
ulei de floarea soarelui - 2 linguri,
sare și piper după gust.
Metoda de gătire
Ciupercile se spală bine și se feliază. Ceapa se taie în rondele, iar morcovii se dau prin răzătoarea grosieră.
Într-o tigaie încinsă cu ulei se călește ceapa până se rumenește, se adaugă morcovii și se călesc încă 5 minute. Adăugați, apoi, ciupercile și prăjiți-le timp de 20 de minute, amestecând din când în când.
Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție
Se sărează, se adaugă piper și cele 100 de grame de smântână. Ciupercile cu smântână se mai fierb încă cinci minute, apoi se stinge focul. Ciupercile cu smântână se servesc presărate cu verdeață prospătă tocată. Poftă bună!
BONUS. Ciuperci umplute cu brânză, coapte în cuptor: gustos, simplu și rapid
Ciupercile umplute cu brânză și coapte în cuptor pot fi servite ca fel principal, ca și garnitură sau ca un aperitiv gustos.
Ingrediente pentru 4 porții:
ciuperci mari (cu cât sunt mai mari, cu atât e mai bine) - 12 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
usturoi 2-3 căței,
brânză tare - 150 grame,
ulei pentru prăjit - 2-3 linguri,
smântână - 2-3 linguri,
sare și piper după gust.
Rețeta pas cu pas
Curățați ciupercile de murdărie și ar fi mai bine să nu le spălați, ci pur și simplu să le ștergeți. Scoateți cu grijă piciorușele ciupercilor. Dacă pălăriile ciupercilor nu sunt adânci, puteți tăia cu grijă pulpă cu o linguriță.
Tocați mărunt piciorușele ciupercilor și pulpa scoasă din pălării. Tăiați ceapa și usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie până se rumenesc, circa 7 minute. Nu uitați să le sărați și pipărați. La final, se adaugă smântâna. Răzuiți brânza.
Desert bestial din doar 4 ingrediente: fără cuptor și fără zahăr. Îți va schimba viața
Ungeți o foaie de copt cu ulei și întindeți pălăriile ciupercilor. În fiecare se adaugă câte o lingură din compoziția pregătită și se presară cu brânză rasă. Coaceți ciupercile în cuptor circa 20-30 minute la 180°C. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News