Apel guvernamental: ”Ziua îndrăgostiților” să fie înlocuită cu ”Ziua îmbrățișării vacii”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Guvernul indian face un apel către cetățeni pentru a marca ziua de 14 februarie de anul acesta nu ca o sărbătoare a dragostei, ci ca ”Ziua îmbrățișării vacii”, pentru a promova valorile hinduse.

Un apel al departamentului indian pentru bunăstarea animalelor care le cere cetățenilor să marcheze Ziua Îndrăgostiților anul acesta nu ca o sărbătoare a dragostei, ci ca ”Ziua îmbrățișării vacii” pentru a promova mai bine valorile hinduse a fost ridiculizat pe rețelele de socializare, potrivit Al Jazeera.

Într-o declarație, Consiliul pentru bunăstarea animalelor din India a declarat miercuri că ”îmbrățișarea vacilor va aduce bogăție emoțională și va crește fericirea individuală și colectivă”.

 

Hindușii devotați, care se închină la vaci ca fiind sfinte, spun că sărbătoarea occidentală este împotriva valorilor tradiționale indiene.

În ultimii ani, grupuri hinduse de extremă-dreapta au făcut raid în magazine în orașe, au ars cărți și cadouri și au alungat cuplurile care se țineau de mână din restaurante și parcuri, spunând că Ziua Îndrăgostiților promovează promiscuitatea.

Grupuri precum Shiv Sena și Bajrang Dal spun că astfel de acțiuni deschid calea pentru reafirmarea identității hinduse.

Tinerii indieni educați, indiferent de religia lor, petrec de obicei Ziua îndrăgostiților aglomerând parcuri și restaurante, schimbând cadouri și organizând petreceri pentru a sărbători ca orice alt festival indian, mai ales că India a început procesul de liberalizare economică la începutul anilor 1990.

Guvernul naționalist hindus, condus de prim-ministrul Narendra Modi, a promovat o agendă hindusă, căutând supremația religiei în detrimentul unei națiuni laice cunoscute pentru diversitatea sa.

 

Hindușii reprezintă aproape 80% din cei aproape 1,4 miliarde de oameni. Musulmanii reprezintă 14%, în timp ce creștinii, sikhii, budiștii și jainii reprezintă majoritatea celor 6% rămase.

Vaca a fost de mult încorporată în psihicul hindus și este profund respectată de mulți ca fiind asemănătoare cu mama cuiva. Majoritatea statelor din India au interzis sacrificarea vacilor.

Apelul comisiei pentru bunăstarea animalelor le cere oamenilor să iasă și să îmbrățișeze fizic vacile pe 14 februarie.

Nilanjan Mukhopadhyay, un analist politic, a spus că apelul este ”absolut nebun și sfidează logica”. ”Partea nefericită este că acum are o sancțiune oficială”, a adăugat el. 

Apelul guvernului de Ziua Îndrăgostiților a fost ridiculizat pe scară largă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel