Data actualizării:
Data publicării:

Apartamentele celor din azilul din Voluntari, de interes pentru manager (stenograme). Chirieac: Aceasta era miza adevărată

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine creată de Rawpixel.com pentru Freepik
Imagine creată de Rawpixel.com pentru Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după apariția stenogramelor din „azilul groazei” din Voluntari, județul Ilfov.

„Nici despre niște animale nu poți vorbi (n.r., ca în stenogramele de la finalul articolului). Situația este foarte gravă. Aflăm acum ceea ce se discuta de acum o săptămână: miza adevărată erau proprietățile acestor oameni, mulți dintre ei cu dizabilități și cu boli fizice, nu-și pot purta singuri de grijă. Se vorbește de proprietăți de 80.000 de euro - le-ar fi păstrat că are doi copii acasă. Sunt câteva lucruri importante aici.

Pe de o parte, trebuie felicitat DIICOT-ul. Înțeleg că s-a lucrat ca la carte. A fost un om sub acoperire în azilul groazei și șase luni a strâns probe care nu pot fi demontate de nicio instanță.

Instituția există din 2021. Până în 2023, nu a mișcat nimeni nimic. Din fericire, DIICOT s-a sesizat, au făcut anchetă și vor merge mai departe. Salut faptul că premierul Marcel Ciolacu a făcut consiliul miniștrilor în legătură cu cazul acesta”, a spus Bogdan Chirieac, prezent în platoul România TV.

Dacă se întâmpla în Franța, societatea civilă dărâma guvernul

„Nu salut sub nicio formă faptul că nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat acolo. Noroc că s-a schimbat guvernul. Dacă apărea în Franța o asemenea poveste, cădea automat tot guvernul. La noi a avut loc alternanța și nu mai e cazul. Este vorba despre responsabilitate politică în acest moment și ce s-a întâmplat acolo probabil va fi decorticat, întregul scenariu. Vedem că apar zilnic date și detalii.

Mai departe, nu înțeleg de ce nu au fost încă prezentați publicului. Acolo, era lagăr de exterminare, în România secolului XXI. Ați văzut cât de slabi erau acei oameni? Să aflăm câți au murit în perioada aceasta. E foarte important.

Trebuie văzut de ce funcționarii statului sunau și avertizau că urmează controale. Banii, influența politică? Nu știu ce-i mâna în luptă și trebuie să aflăm lucrul acesta. Eu unul nu dau doi bani pe investigația care a fost deschisă în toată țara. Am văzut cu surprindere că erau zece instituții de control care trebuiau să se ocupe așa ceva. Nici nu-mi imaginam că România are atâtea instituții de control pentru aziluri, când niciuna nu controla nimic!”, a conchis analistul politic.

Stenogramele privind vânzarea apartamentului

 

MANAGER: Am fost de i-am făcut lu ăla buletinul, că nu avea buletin, ca să dau la Autoritatea Tutelară. Trebuie să vină de la Autoritatea Tutelară să-i facă ăăăă…, apartamentul și să ne dea acceptul, ca să poată să vină Nae, să facă poze, să-l mărităm.

MANAGER: Că mai repede scăpăm de ăla decât de …

MANAGER: Na, e cu trei camere, două băi, îți dai seama, că nu l-as da pentru nimic în lume, că am doi copii.

DOAMNĂ: Unde e? Unde este?

MANAGER: Ăăăă…, pe Gârleni, unde e bre!? Ieși încolo înspre Bragadiru, în Ghencea.

[…]

MANAGER: …și dacă nu sunt bani!? Și să-l închiriez, să mă doară capul…

MANAGER: ”Vino că s-a stricat nu știu ce, vino că m-a inundat vecinul…, vino că m-a inundat …(indescifrabil).

DOAMNĂ: Da, păi eu nu l-am vândut pe ăla cu patru camere, tot de-aia!? Zic:”ia, că-l vindem, și scăpăm! Bine, e luat în rate, nici nu merită să mai stai să plătești ratele.

MANAGER: Adică…și știi cum e! Mă mai salvează pe mine să-l mai mânjesc pă omul ăsta cu ceva. Până rezolv și cu Ștefăneștiul, până rezolv și cu Oltului. Mai mă agăț și eu de ceva, că na! Cică e vreun 80.000.

DOAMNĂ: Bine, mă, fetiță!

MANAGER: 70-80, cică așa ar fi prețul p-acolo.

DOAMNĂ: Da! Păi… Să ne documentăm, vedem ce e acolo și … E nerenovat, nu? Nu e renovat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel