Data actualizării:
Data publicării:

Apariția vieții pe Pământ. Teoria care aruncă în aer TOT

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

O teorie ne vorbea prin 2012 despre sfârșitul lumii, altă teorie, la fel de fantasmagorică, cea numită Big Bang, se referea la nașterea Universului în urmă cu 13,5 miliarde de ani. Dar știm și când a apărut viața pe Pământ? 

Oamenii de știință se intreaba de multa vreme care ar fi data de naștere a vieții pe Pământ. Când s-au născut mamiferele, păsările, peștii, plantele? După unele teorii, viața ar fi apărut acum 3,5 miliarde de ani, aprecierea a fost făcută în urma studierii fosilelor unor bacterii imprimate în rocă. Teoria lui Francis Crick, a panspermiei, vorbeste despre apariția germenilor vieții ajunși pe Pământ prin intermediul asteroizilor sau aduși de nave cosmice extraterestre.

Alți cercetători cred că viața a apărut pe Terra în urmă cu doar 200-300 milioane de ani. Oricum, niciuna dintre aceste teorii nu este convingătoare, ceea ce aruncă o umbră de îndoială chiar asupra teoriei Big Bang, a Exploziei inițiale care ar fi condus la nașterea Universului: dacă nu știm exact când și cum a apărut viața pe Pământ, cum putem ști când și cum a apărut Universul? O întrebare care continuă să dea de furcă cercetătorilor.

Un studiu conceput de un grup de cercetători de la Universitatea Flinders (Australia) are în vedere un aspect deosebit de interesant, chiar tulburător dacă ne gândim la consecințele privind viața pe Pământ.

Este vorba despre o cercetare asupra dezvoltării mecanismului de reproducere la ființele vii. Să amintim că mecanismul de reproducție înseamnă copulație si fertilizare internă. Întrebarea tulburătoare care se pune este când a apărut, cu exactitate, acest mecanism de reproducție?

Conform studiului amintit, el a apărut în urmă cu 385 de milioane de ani, la peștii din specia dispărută „Microbrachius dicki”. Pe bună dreptate, acest studiu este catalogat drept una dintre cele mai mari descoperiri pentru istoria evoluției reproducerii sexuale. Studiind fosilele masculilor din specia Microbrachius dicki, cercetătorii au descoperit că aceștia erau dotați cu un apendice osos (pterigopod – organ copulator) în forma de „L” care le permitea să transfere femelelor lichid seminal.

Citește și: Papa Francisc surprinde: "Big Bang-ul şi evoluţia, adevărate. Dumnezeu nu este un magician" 

 

La rândul lor, femelele erau dotate cu apendice similare de mici dimensiuni pentru a menține organul masculin în timpul copulației.

De ce este atât de importantă această descoperire

Dacă perioada de 385 de milioane de ani este reală, atunci asta înseamnă ca evoluția speciilor vii de pe planeta noastră, mamifere, insecte, pești, plante, a început în acel moment pentru că doar mecanismul de reproducere poate asigura existența și perpetuarea speciilor. Fără acest mecanism fabulos, nu discutam ce Arhitect l-a „proiectat”, nu există perpetuare și evoluție a vieții pe Pământ.

Acel moment, admițând că perioada este estimată corect, adică acum 385 milioane de ani, poate fi considerat adevăratul Big Bang al vieții pe Pământ. Dacă mai aflăm și cine a „proiectat” celula de ADN prin intermediul careia se face schimbul de informatie in momentul divizarii celulelor in procesul de reproducție, atunci marele mister privind viata pe Pamant ar putea fi descifrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel